Met cruciale reddingen hield Sonny Stevens Go Ahead Eagles dit seizoen al een aantal keer op de been in de Jupiler League. Tegen FC Dordrecht viel er afgelopen vrijdag echter weinig eer te behalen voor de doelman, die drie keer de gang naar het net moest maken.

Stevens hield een slecht gevoel over aan de 0-3 nederlaag tegen FC Dordrecht. “Go Ahead Eagles had het meeste balbezit, maar we wisten niet tot echt grote kansen te komen. We kwamen tot redelijk veel voorzetten, maar daar kwam weinig gevaar uit. Ondanks dat FC Dordrecht veel minder balbezit had dan wij, slaagden zij er in om ons af te troeven in de counter. Dat is niet goed en moet anders. Voor mij als keeper was het meest frustrerende dat we weer een aantal goals tegen kregen. Het is ons dit seizoen nog maar één keer gelukt om achterin de nul te houden.”

(Foto: Erik Pasman)

Tegen FC Dordrecht wist de keeper zich twintig minuten voor tijd wel te onderscheiden door bij een 0-1 tussenstand een één-tegen-één duel te winnen van de Dordtse middenvelder Tom Rosenthal. “Het is voor een keeper fijn om zo’n bal te pakken. Zo’n redding kán bepalend zijn wanneer wij vervolgens scoren. Want dan kun je zomaar doordrukken en de wedstrijd alsnog winnen, zoals tegen Jong AZ en Jong Ajax het geval was.”

Een aantal keer zag Go Ahead Eagles dit seizoen al een opponent tegenover zich die met een defensieve en compacte speelwijze het veld betrad. “Daar moeten we op in kunnen spelen”, vindt Stevens. “We zullen aankomende vrijdag tegen Fortuna Sittard alert moeten zijn op de counter en niet in het mes lopen. Verder moeten we secuur zijn met onze voorzetten en af en toe misschien eens een slimmigheidje toepassen om de tegenstander uit zijn spel te halen. Kortom, het moet allemaal net wat scherper aankomende vrijdag.”

(Foto: Erik Pasman)

De eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard, eind oktober in het KNVB Bekertoernooi, stond Stevens niet onder de lat bij Go Ahead Eagles vanwege de geboorte van zijn dochtertje Junes. “Vader zijn is fantastisch”, heeft de doelman inmiddels ervaren. “Ik kende de verhalen al van vrienden en kennissen die ouders zijn geworden. Zij spraken altijd over een bepaald gevoel dat niet valt te beschrijven totdat je zelf een kind krijgt. Dat blijkt inderdaad waar te zijn, want ik voel nu pas hoe het is om vader te zijn. En slapeloze nachten heb ik gelukkig niet, want Junes doet het gewoon hartstikke goed. Tot nu toe wordt ze maar één keer per nacht wakker voor voeding.”

(Foto: Erik Pasman)

Het jonge gezin Stevens voelt zich op zijn gemak in hartje Deventer, waar de doelman sinds zijn komst naar Go Ahead Eagles woont. “Voor FC Twente zijn we in 2013 naar het oosten van het land verhuisd. Toen ik afgelopen zomer naar Go Ahead Eagles overstapte, vonden we het vrij logisch om in Deventer te gaan wonen, waar we inmiddels een fijn ‘stekkie’ hebben. En gekscherend zeggen we wel eens tegen familie en kennissen dat Deventer een stuk dichter bij Hoorn ligt, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.”