Eerste Selectie

Sonny Stevens nieuwe doelman Go Ahead Eagles: ‘Vlieguren maken in Adelaarshorst’

Go Ahead Eagles is erin geslaagd Sonny Stevens te strikken als nieuwe doelman. De 24-jarige goalie komt over van FC Twente en tekent voor één jaar in Deventer.

Sonny Stevens brak door bij FC Volendam in het seizoen 2012/2013. Met De Wijdbroeken liep hij zowel de titel als promotie naar de Eredivisie mis door toedoen van Go Ahead Eagles. Wel groeide Stevens dat seizoen uit tot jeugdinternational en verdiende hij een transfer naar FC Twente. In Enschede werd de geboren Hoornaar al snel eerste keeper, maar blessureleed zorgde ervoor dat hij pas op de plaats moest maken. Afgelopen seizoen revalideerde Stevens in een specialistische praktijk in Antwerpen van zijn meniscuskwetsuur. Hierna werd hij volledig fit verklaard en maakte hij zijn rentree bij Jong FC Twente in de Tweede Divisie.

“Nu ik helemaal fit ben, kan het vizier weer op de toekomst”, vertelt Sonny Stevens. “Ik wil weer lekker keepen, vlieguren maken. Het is niet voor niets dat ik daarbij voor Go Ahead Eagles heb gekozen. Ik heb goede gesprekken gehad met Dennis Bekking, Leon Vlemmings en Sjoerd Woudenberg. Hun verhaal sprak me aan. Eigenlijk willen de club en ik precies hetzelfde: na een stap terug weer sprongen vooruit maken. Daar kunnen we elkaar bij helpen.”


Sonny Stevens in actie in De Adelaarshorst tijdens het seizoen 2012/2013. (Foto: Erik Pasman)

Herinneringen
Sonny Stevens omschrijft zichzelf als een gevoelsmens bij het maken van keuzes. “De gesprekken met de mensen van de club zijn daarin belangrijk, maar natuurlijk ook het gevoel dat ik al bij de club had. Bij het stadion, de fans en de stad. Al zijn mijn herinneringen aan De Adelaarshorst niet allemaal even positief, haha! Een titel verspelen op de laatste speeldag vergeet je nooit. Maar goed, dit seizoen heb ik samen met m’n teamgenoten en de fans de kans positieve herinneringen te creëren in De Adelaarshorst.”

Wasdom
Go Ahead Eagles kent een rijk recent verleden met jonge keepers die elders op het tweede of zelfs derde plan terecht zijn gekomen en in Deventer volledig tot wasdom komen. Voorbeelden hiervan zijn Sergio Padt, Remko Pasveer en Eloy Room. “Je kunt Sonny zeker scharen in dat rijtje”, geeft technisch manager Dennis Bekking aan. “Voor ons is hij een keeper uit de buitencategorie. Ja, hij heeft pech gehad op het gebied van blessureleed, maar dat is ook meteen de reden dat wij een doelman van zijn kaliber kunnen vastleggen. Sonny is nog jong, maar beschikt voor een jonge keeper over veel ervaring. Hij is een complete doelman: lang, opbouwend sterk en hij straalt rust uit.”

Terug naar overzicht