Genieten van elke dag op het voetbalveld. Voor veel voetballers is het een vanzelfsprekendheid, maar Sonny Stevens (25) weet inmiddels wel beter. Mentaal gesterkt na blessureleed koestert de doelman van Go Ahead Eagles tegenwoordig elke minuut die hij tussen de palen staat.

Als talentvolle doelman viel Sonny Stevens in het seizoen 2012/2013 in positieve zin op bij FC Volendam. Het bewoog FC Twente om de keeper in de zomer van 2013 naar Enschede te halen. Daar verliepen de afgelopen vier seizoenen niet zoals Stevens vooraf had gehoopt. Vooral door blessureleed stagneerde de sportieve ontwikkeling van de doelman.


(Foto: Erik Pasman)

“Sportief is het bij FC Twente niet zo gegaan als ik vooraf had gehoopt. Mijn idee was om twee of drie jaar in Twente te blijven en vervolgens een stap omhoog te maken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Toch probeer ik altijd uit alles het positieve te halen. Het was niet alleen een zware, maar ook een heel leerzame periode. Mentaal ben ik altijd al sterk geweest, maar door die blessures ben ik mentaal ijzersterk geworden. Natuurlijk denk ik af en toe wel eens hoe mijn carrière was verlopen zonder die blessures. Aan de andere kant heeft het weinig zin om terug te kijken. Voor mezelf heb ik het hoofdstuk inmiddels afgesloten. Positieve bijkomstigheid is ook dat ik onbewust van kleine dingen ben gaan genieten. Als je fit bent, sta je niet altijd stil bij het mooie leven dat je als voetballer hebt. Pas bij blessures besef je écht wat je mist. Lekker trainen, wedstrijden spelen, als keeper beter worden. Elke dag ga ik dan ook met plezier naar Go Ahead Eagles.”


(Foto: Erik Pasman)

“Ik heb deze zomer bewust voor Go Ahead Eagles gekozen. Zowel de club als de trainer gaven me een prettig gevoel. De kwaliteit van de trainingen is goed en we hebben een leuke, kwalitatief sterke groep. Ook rondom de club is het allemaal goed geregeld. Het bevalt me dan ook prima in Deventer. Natuurlijk kende ik Go Ahead Eagles al als buitenstaander. Maar hoe een club écht is, weet je pas als je er daadwerkelijk speelt. Het beeld dat ik vooraf van Go Ahead Eagles had, is wat dat betreft bevestigd. In het verleden vond ik het altijd al mooi om tégen Go Ahead Eagles te spelen in een volle Adelaarshorst. Laat staan hoe het is om nu vóór Go Ahead Eagles te spelen in Deventer. Ik kijk dan ook uit naar de thuiswedstrijd van aanstaande vrijdag tegen NEC. Zeker na de zure nederlaag en vier tegendoelpunten van vorige week tegen MVV Maastricht.”

Wil jij, net als Sonny, aanstaande vrijdag ook genieten van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NEC? Aarzel dan niet en koop hier online je kaart(en) voor dit duel!