Vandaag ging een rood-geel leger aan Eagles-ambassadeurs hoogstpersoonlijk langs bij 4.000 seizoenkaarthouders met een 100 jaar Vetkampstraat Wedstrijdpakket. Het leidde tot een stortvloed aan positieve en bemoedigende reacties die één ding eens te meer duidelijk maakten: Go Ahead Eagles leeft, in heel Nederland!

Morgen (zondag 2 mei) gaat het 100 jaar Vetkampstraat Actieweekend ‘gewoon’ verder met speciale activiteiten rond de jubileumwedstrijd Go Ahead Eagles – Helmond Sport. De spelers van Go Ahead Eagles treden tegen de Helmonders aan in een prachtig retrotenue, dat gebaseerd is op het tenue dat gedragen werd tijdens de eerste wedstrijd aan de Vetkampstraat in 1920. De aftrap van de wedstrijd wordt om 14:30 uur gedaan door Ron König, burgemeester van de gemeente Deventer. Hij treedt daarmee in de voetsporen van burgemeester Van Humalda van Eysinga, die op 2 mei 1920 de aftrap verrichtte voor de allereerste wedstrijd op de huidige speellocatie: Go-Ahead – VOC.

Burgemeester Ron König treedt morgen in de voetsporen van zijn voorganger burgemeester Van Humalda van Eysinga door exact 101 jaar na Go-Ahead – VOC, de eerste wedstrijd op de huidige speellocatie, de aftrap van Go Ahead Eagles – Helmond Sport te verrichten. (Foto: Archief Niet te Kraken)

Prominenten aan het woord in speciale Vooruitblik Show

Voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles – Helmond Sport is er vanaf 13:00 uur een speciale 100 jaar Vetkampstraat Vooruitblik Show, die wordt uitgezonden via de Facebook- en YouTube-pagina van Go Ahead Eagles. In deze extra lange voorbeschouwing wordt met diverse prominenten van Go Ahead (Eagles) een tijdreis door ‘100 jaar Vetkampstraat’ gemaakt.

Ben Halle, zoon van de legendarische doelman Leo Halle, vertelt in deze uitzending over de periode dat zijn vader aan de Vetkampstraat keepte (1924-1939) en over de twee landskampioenschappen, die Leo Halle in 1930 en 1933 met Go Ahead behaalde. Dick Schneider speelde maar liefst 266 wedstrijden voor Go Ahead (Eagles) in de periode 1965-1983. Hij kijkt onder andere terug op vier legendarische wedstrijden die hij in De Adelaarshorst speelde, waaronder IJsland-Nederland in 1973.

‘Mister Go Ahead Eagles’ John Oude Wesselink speelde zijn hele carrière bij Go Ahead (Eagles). Hij kwam in de periode 1969-1986 tot maar liefst 446 officiële wedstrijden. Hij blikt onder meer terug op zijn tijd in het befaamde jeugdhuis van de club en haalt herinneringen op aan legendarische medespelers, trainers en tegenstanders. Marnix Kolder werd een heuse ‘cultfiguur’ bij Go Ahead Eagles in de periode 2011-2015 en maakte zowel promotie als degradatie mee. Nog één keer vertelt hij het verhaal van zijn onvergetelijke goal tegen Feyenoord. Verder zijn er interviews te zien met Bobby Steenbergen (Sfeerteam ADHD) en Vooruitblik Show-presentator Stefan Rutgers.

Allen laten zij ook hun licht schijnen op de unieke sfeer in De Adelaarshorst. Een stadion, waar je volgens Dick Schneider niet moe kunt worden…

Vandaag actief als Eagles-ambassadeur in het noorden van het land, morgen aan het woord in de speciale 100 jaar Vetkampstraat Vooruitblik Show: Marnix Kolder!

Geen reacties meer mogelijk.