Het is Eerste Kerstdag! Zo ook voor onze spelers. Onze buitenlandse spelers delen op Eerste en Tweede Kerstdag hun kerstverhalen. Met in het eerste deel de Zweedse gehaktballetjes van Adrian, familieman Antoine en Maël is momenteel bij zijn oma in Frankrijk!

Adrian Edqvist (Zweden)

“Direct na onze laatste wedstrijd vloog ik terug naar Malmö. Daar heb ik afgesproken met mijn moeder en zus. Op 21, 22 en 23 december vierde ik Kerstmis met hen. Daarna reisde ik verder naar Karlskrona. Daar ben ik geboren en vier ik het met mijn vader en zijn familie. Met kerst verheug ik me altijd op de kerstcadeautjes. Ik kijk er echt naar uit, vooral om mijn familie eindelijk weer eens te zien. Het familiegevoel is héél belangrijk voor me; het gevoel dat we met z’n allen samen zijn. Iedereen is vrolijk met kerst, de kleine kinderen nog het meest. Zeker als de Kerstman op de deur klopt, haha. Bij ons hebben we ook een echte traditie: in de dagen voor kerst kijken we allerlei kerstfilms, bijvoorbeeld Home Alone. Verder kijken we met z’n allen naar een tv-serie uit Zweden, dat is echt een traditie. Ook de ouderen kijken mee. Vervolgens gaan we lekker eten. De Zweedse gehaktballetjes kunnen dan natuurlijk niet ontbreken, haha.”

Tekst gaat verder onder foto.

Adrian Edqvist (helemaal achteraan) viert kerst met de familie van zijn vaders kant. 

Antoine Rabillard (Frankrijk)

“Ik ben momenteel in Frankrijk. Op Eerste Kerstdag ben ik met mijn vriendin in Marseille. We vieren het feest dan samen met haar familie. Tweede Kerstdag gaan we naar Montpellier om mijn familie eindelijk weer eens te zien. Sinds ik bij Go Ahead Eagles ben begonnen, is dat niet meer gebeurd. In september is mijn broer nog wel een keertje langs geweest. De kerstperiode gebruik ik ook om een bezoek te brengen aan mijn beste vriend. Hem heb ik ook al eventjes niet meer gezien. In Frankrijk wordt Kerstmis niet echt anders gevierd dan in Nederland, wij gaan ook gewoon lekker met z’n allen eten. Het belangrijkste voor mij is dat ik weer eens samen met mijn familie ben. Daar ga ik écht van genieten.”

Tekst gaat verder onder foto.

De familie Rabillard is met kerst voor het eerst in lange tijd weer samen. Met vanaf links naar rechts: vader Gerard, moeder Florence, jongste zoon Antoine en de broers Thomas en Maxime Rabillard.

Maël Corboz (Verenigde Staten)

“Mijn ouders zijn Frans, maar ik ben geboren en getogen in de Verenigde Staten. Met Kerstmis ga ik terug naar mijn roots. Al jaren komt de hele familie samen bij de moeder van mijn vader – mijn oma dus – in Grenoble. Ook mijn ouders vliegen vanuit de VS naar Frankrijk. Mijn twee zussen Daphne en Rachel voetballen in Frankrijk, dus voor hen is het een soort van om de hoek. Wat we doen? Ja, eigenlijk best traditioneel. Spelletjes, veel eten, cadeautjes uitpakken… Catching up. Ik zie mijn ooms, tantes, neven en nichten een jaar lang niet, dus je praat wat bij.

Of kerstvieringen in Frankrijk en de VS veel verschillen? Ik denk dat het in de VS wat uitbundiger is, zoals alles eigenlijk. Ouders gaan bijvoorbeeld volledig los met het kopen van cadeaus; vriendjes van mij kregen vroeger zo voor 500 dollars aan gifts. Wij hanteerden de Franse manier: één mooi cadeau per persoon. En daar ben ik altijd dik tevreden mee.”

Morgen, op Tweede Kerstdag, delen Jaroslav Navrátil, Jenthe Mertens, Elso Brito en Nicolas Abdat hun kerstverhalen!

Een jonge Maël Corboz met zussen Rachel (midden) en Daphne (rechts).