Woensdag brachten vijf spelers van Go Ahead Eagles een bezoek aan het Deventer Ziekenhuis. Er ontstond een mooie uitwisseling over de betekenis van gezondheid, zeker in een situatie waarin die niet (meer) voor iedereen vanzelfsprekend is.

Een jong meisje. Met 80 kilometer per uur geschept door een auto. Ternauwernood overleefde ze het. Op de dag dat ze het Deventer Ziekenhuis bijna weer mocht verlaten, ging een wens van haar in vervulling: op de foto met de spelers van Go Ahead Eagles. Dat deden Leon de Kogel, Eric Cummins, Lars Lambooij, Sander Duits en Sébastien Locigno graag. Het resultaat: een glimlach van oor tot oor.

Springende B-side
Bij aanvang van het bezoek werden de spelers en patiënten in het Auditorium van het ziekenhuis welkom geheten door bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis. Patiënten, sommigen door verpleegkundigen met rolstoel of met bed en al naar de zaal getransporteerd, konden vragen stellen aan de spelers: ‘Wat doet het met je als de hele B-side staat te springen?’, ‘Wat verwacht je voor GA Eagles in de rest van het seizoen’. Maar ook vragen van spelers aan de patiënten.

Gezondheid
Het ging over de prestaties op het veld en de blessure van Lars Lambooij, maar er ontstond ook een even spontaan als mooi gesprek over de betekenis en waarde van gezondheid. Enkele van de aanwezige patiënten gaven aan dat ze nooit meer helemaal beter zullen worden. Ze vertelden de spelers hoe belangrijk de club voor ze is en dat ze hopen ooit weer bij een wedstrijd te kunnen zijn. Deze verhalen liet geen van de aanwezigen onberoerd.

Hart onder de riem
De spelers toonden zich onder de indruk van deze en andere patiënten, zeker ook toen ze na afloop nog op bezoek gingen bij de kinderafdeling van het ziekenhuis. Ze namen uitgebreid de tijd om naar de kinderen te luisteren, met ze op de foto te gaan en cadeautjes uit te delen. Allemaal met als doel: de patiënten in het Deventer Ziekenhuis een warm hart onder de riem te steken.

Cadeautje
Hoofdsponsor Drukwerkdeal van GA Eagles had bij het bezoek nog een mooi cadeau voor het Deventer Ziekenhuis meegenomen: 500 knuffelbare Kootjes, de mascotte van de club. Die gaan de komende tijd naar kinderen die onverhoopt naar het ziekenhuis moeten komen.

Verslag en beeldmateriaal: Deventer Ziekenhuis