Op maandag 23 december vindt de Eagles Buurt League plaats in sport- en Belevingscentrum De Scheg. In totaal doen er bijna 150 schoolkinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar mee.

Hoogtepunt van de middag is het bezoek van de Go Ahead Eagles selectie voor een fotomoment met alle teams en een speciale kinderpersconferentie waar de kinderen alles aan hun grote helden kunnen vragen.

Eagles Buurt League
Go Ahead Eagles draagt de Buurtleague een warm hart toe, licht Kees van Hoof van Eagles4Deventer toe: “We vinden Fair Play en sportiviteit onder kinderen heel belangrijk, daarom is de gehele selectie van Go Ahead Eagles op 23 december 2013 aanwezig bij het toernooi om de kinderen aan te moedigen.”
Op deze bijzondere finaledag is er voor de kinderen tijd voor een fotomoment met de selectie van Go Ahead Eagles en is er een uitgebreide meet & greet in een speciaal hiervoor ingerichte kids persruimte.

Het toernooi is georganiseerd door Sportbedrijf Deventer in samenwerking met Eagles4Deventer, Raster kinderwerk en vier amateur voetbalverenigingen (SV Helios, FC RDC, SV Colmschate’33 en VV Diepenveen). Met name de verenigingen willen een extra impuls geven aan het meidenvoetbal in Deventer en dat is goed gelukt met maar liefst 9 meidenteams die zich hebben opgegeven.

Ter voorbereiding op het toernooi zijn er bij de vier voetbalverenigingen clinics en vriendinnendagen georganiseerd en op basisscholen in Deventer is uitgebreid reclame gemaakt voor het toernooi. Afgelopen 3 december kregen alle deelnemers een rondleiding door het ‘huis van de Eagles’. Onderleiding van enkele spelers kregen de deelnemertjes onderdelen van het stadion te zien die normaal niet toegankelijk zijn. Een belangrijk thema van de rondleiding was de Fair Play workshop.

Programma
De toernooidag is op 23 december. Om 08:30 uur gaan de deuren open. Het toernooi wordt geopend met een spectaculaire demonstratie van het demoteam van DR. WoooW. Om 09:00 uur beginnen de wedstrijden. In de pauze van 13:30 uur tot 14:30 uur is er een fotomoment en de kinderpersconferentie met de spelers van Go Ahead Eagles. Voor deze gelegenheid is er een heuse persruimte ingericht waar de kinderen aan de selectie vragen kunnen stellen.

De winnaar van het toernooi krijgt naast verschillende prijzen ook toegangskaarten voor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda op 23 maart. In de pauze tijdens die wedstrijd wordt het team gehuldigd en mogen ze een ereronde lopen door het volle stadion.