Playing4success

Afgelopen woensdagmiddag kregen de spelers, die in de maanden september tot en met november mee hebben gedaan met het programma Playing for Success, een officieel deelnamecertificaat uitgereikt van Go Ahead Eagles-talent Puck Postma en zijn maatje Kootje.


Playing4success
De spelers van Playing for Success krijgen hun deelnamecertificaat van Kootje en Eagles-talent Puck Postma

Alle ‘wedstrijden’ werden gewonnen en dus mochten alle spelers hun welverdiende GA Eagles trainingspak mee naar huis nemen.Het gaat hier echter niet om de nieuwe jeugdopleiding van GA Eagles, maar om het succesvolle educatieve programma Playing for Success. Binnen dit acht wekelijkse programma leren leerlingen van het basisonderwijs op een andere manier, namelijk met de WOW-factor.

Deze kinderen komen acht weken lang iedere woensdagmiddag naar de WOW-omgeving De Adelaarshorst om een ‘wedstrijd’ te spelen. Er wordt deze dag alleen maar gesproken in voetbaltaal, vandaar dat de leerlingen ‘spelers’ genoemd worden en het te volgen programma een wedstrijd. De wedstrijden zijn gericht op rekenen, taal en creatieve vaardigheden. De focus ligt binnen deze wedstrijden op het samenwerken en het verbeteren van het zelfvertrouwen. Iedere week kunnen de leerlingen een sticker verdienen en bij acht behaalde stickers mogen zij hun trainingspak mét naam achterop, mee naar huis nemen.

ga.eagles.meten1
Eerder kwam Bart Vriends al eens langs bij de spelers van Playing for Success. Samen met de verdediger werd een meetopdracht gedaan in het stadion.

Afgelopen woensdagmiddag was voor deze groep alweer de laatste ‘wedstrijd’. De leerlingen mochten hun ervaringen van de afgelopen weken presenteren voor hun ouders, Puck Postma en Kootje. De spanning liep gedurende de dag hoog op, maar het werd een groot succes. Iedereen durfde het podium op te klimmen en lieten zij zien waarin ze de afgelopen weken gegroeid zijn. Dit leidde tot trotse gezichten in het publiek en een apetrotse hoofdcoach, zoals de docente Wendy Bloem wordt genoemd. Ditmaal waren het geselecteerde leerlingen van de basisscholen De Steenuil, De St. Lebuïnus, De Windroos (Bierstraat) en De Mikado. Voor veel leerlingen dus allemaal nieuwe gezichten en dat maakt het juist zo bijzonder, volgens Bloem: “Het is fantastisch om te zien hoe jullie als één groep te werk zijn gegaan vanaf moment één. Ik ben ontzettend trots hoe jullie hebben laten zien hoe je met elkaar om hoort te gaan en wisten te samenwerken”, kregen de leerlingen na afloop te horen.

Volgens Bloem is de rol van GA Eagles binnen dit project een hele belangrijke. De afgelopen weken zijn verschillende selectiespelers op woensdagmiddag aanwezig geweest om te helpen en ondersteunen. Puck Post is hier een mooi voorbeeld van: “Puck pakte bij wijze van spreken elk stukje vrije tijd dat hij had om deze kids te helpen, ze zijn dol op hem”, zei Bloem. En niet alleen Postma, ook Bart Vriends, Marnix Kolder en Lars Lambooij hebben zich ingezet om te helpen met rekenen in het stadion of het geven van interviews. Over twee weken staat er een nieuwe ronde Playing for Success voor de deur. Deze keer betreft het een gehele klas die dit programma gaat draaien op woensdagochtend. Want zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan les krijgen in het stadion van Go Ahead Eagles?

gae-meer-dan-voetbal