SVS Onbeperkt is een voetbalteam dat zich richt op kinderen vanaf 6 jaar met een prikkelverwerkingsstoornis, waar onder meer ASS en ADHD onder vallen. Deze kinderen kunnen niet terecht bij een regulier voetbalteam, maar passen ook niet in een G-team. Onlangs werden acht jongens van SVS Onbeperkt verrast door de komst van de Eagles-spelers Mark Spenkelink en Jarno van den Bos, die een gasttraining kwamen verzorgen bij SV Schalkhaar.

Onder leiding van de trainsters Kristel Naezer en Demi Klein Hazebroek mochten de jongens op goal schieten bij Mark, terwijl Jarno het verdedigende blok voor hem vormde. De kinderen waren razend enthousiast over deze ‘roodgele afwerkvorm’ en er werd dan ook fanatiek op doel geschoten.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Nadat de keeper van Go Ahead Eagles door de jongens flink was getest, volgde nog een andere afwerkoefening en werd er afgesloten met een partijtje. Enthousiasme voerde daarbij de boventoon en het leek wel of iedereen extra gemotiveerd op jacht ging naar een doelpunt. Moe, voldaan en nagenietend van de speciale training verlieten de kinderen na afloop het veld.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Kinderen met een prikkelverwerkingsstoornis hebben meer behoefte aan structuur en moeten op een andere manier worden aangestuurd. SVS Onbeperkt is opgericht in het kader van passend voetbal, aangezien elk kind recht heeft om met plezier te sporten op een manier die bij hem of haar past.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Momenteel wordt er door SVS Onbeperkt één keer per week getraind, waarbij plezier voorop staat. Ook wordt er één zondag per maand een toernooitje georganiseerd met andere teams uit de regio. Voor sommige kinderen behoort doorstroming  naar een regulier jeugdteam tot de mogelijkheden.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Interesse om een keer een keer vrijblijvend een training van SVS Onbeperkt te bekijken? Of wil je gezellig meedoen? Lees hier meer over SVS Onbeperkt.