Vanochtend stonden voor spelers en staf van Go Ahead Eagles de laatste trainingen van seizoen 2019/2020 op het programma. ’s Middags verzamelden spelers, stafleden en kantoorpersoneel zich op het supportersplein voor de gezamenlijke afsluiting van deze sportief onvoltooide voetbaljaargang.

Het laatste samenzijn van voetbaljaargang 2019/2020 kende als gevolg van de strijd tegen het coronavirus een totaal ander karakter dan voorgaande jaren. Het supportersplein naast De Adelaarshorst was het podium; anderhalve meter afstand houden van elkaar was de norm.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Ook Lars Jansen, Julius Bliek en Richard van der Venne – die alle drie Go Ahead Eagles in de winterstop hadden verruild voor een andere club – waren aanwezig. Voor hun bewezen diensten ontving het trio voetballers een afscheidscadeau uit handen van technisch manager Paul Bosvelt. Hetzelfde gold voor nog twaalf spelers waarvan de verbintenis met Go Ahead Eagles per 1 juli 2020 afloopt. Voordat er – met dank aan de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles – met een hapje en een drankje werd afgesloten, werden ook hoofdtrainer Jack de Gier, assistent-trainers Marco Heering en Kick Maatman en videoanalist Leen den Boer door zowel Paul Bosvelt als de spelersgroep bedankt voor bewezen diensten.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Met het samenzijn op het supportersplein werd er definitief een punt gezet achter een abrupt beëindigde voetbaljaargang zonder sportief slotstuk. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Kees van Wonderen begint de selectie van Go Ahead Eagles op maandag 15 juni 2020 aan de eerste fase van de voorbereiding op seizoen 2020/2021.

(Foto: Erik Pasman)