Nieuws Algemeen

Sportieve én succesvolle derby op vier wielen

Derby’s. Je hebt ze in allerlei soorten en maten. Vaak worden ze uitgevochten op het veld. Heel soms in de auto. Zoals onlangs het geval was bij de Derby Rally. Het was tijd voor een derby op vier wielen. Een sportieve strijd tussen de Business Clubs van Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, FC Twente en Heracles Almelo.

De dag begon in Zwolle. In het stadion van PEC Zwolle werd de behendigheid van de deelnemers direct getest. Vervolgens ging de route langs de IJssel naar Deventer. Rond het middaguur reden de wagens door de smalle straatjes van de Vetkampstraat, waarna het stadionterrein van de Adelaarshorst bereikt werd. Daar werd de voetbalkennis van de deelnemers op de proef gesteld met een kennistest. En de valsspelers? Die werden ‘beloond’ met een gele prent!

Na de rust, waarin de coureurs een heerlijke lunch kregen voorgeschoteld, werd de wedstrijd hervat. Via verschillende schijven werd uiteindelijk het stadion van Heracles Almelo gevonden. Daar ging de bal direct op de stip voor digitale penalty’s. De blessuretijd werd niet gespeeld in Almelo, maar in Enschede. De slotfase bracht de Business Partners in de gracht van de Grolsch Veste. Vervolgens klonk het laatste fluitsignaal en kon er gejuicht worden door de Business Partners van Go Ahead Eagles, die overtuigend de eerste plek in beslag namen en daarmee een grote bokaal wonnen. Uiteraard werd deze bijzondere dag afgesloten met een derde helft, waarbij er onder het genot van muziek werd geborreld en gedineerd. Zeker voor herhaling vatbaar!

De bokaal die de Business Partners van Go Ahead Eagles hebben gewonnen is te bewonderen in het @Wemessage Café.

 

Terug naar overzicht