Nieuws Maatschappelijk

SportMpower krijgt kijkje in keuken van Deventer bedrijven

IMG 5687

Na zes weken lang het programma SportMpower gevolgd te hebben, sloten de leerlingen van De Keurkamp en Intermetzo deze week af met een bedrijventour langs drie verschillende Deventer bedrijven. De leerlingen kregen een kijkje in de keuken van Technicampus, De Scheg en Boode Bathmen.

De middag begon goed, want alle leerlingen werden opgehaald door de officiële spelersbusIMG 5690 van Go Ahead Eagles. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden in de bus deed de hoofdcoach SportMpower, tevens oud-profvoetballer van o.a. Feyenoord en GA Eagles, Glenn Kobussen een welkomstwoordje. In het kader van persoonlijke ontwikkeling is er de bedrijventour opgezet voor deze jongeren. Door middel van rondleidingen bij verschillende Deventer bedrijven, kunnen zij erachter komen waar wellicht hun interesses liggen. Dat kan bijvoorbeeld in de horeca, maar ook in de elektrotechniek etc. Hoofdcoach Kobussen gaf aan dat het erg belangrijk is om goed bezig te zijn met je toekomst. Kobussen verkaste zelf al op hele vroege leeftijd naar Rotterdam om daar op zichzelf te gaan wonen en voor Feyenoord te gaan voetballen.

 

Inmiddels voetbalt Kobussen weer op het hoogste amateurniveau en volgt een Hbo-opleiding en weet hij als geen ander hoe belangrijk school is. Dit probeert hij over te brengen op deze leerlingen en daar draagt de bedrijventour een steentje aan bij. Het waren zes leuke maar vooral leerzame weken, die vooral gericht waren op persoonlijke ontwikkeling, maar ook het functioneren binnen een team of klas. Vanaf 12 februari start er weer een nieuwe groep SportMpowers, met jongeren vanuit de Ambelt en Arkelstein. Voor deze leerlingen geldt binnen de muren van De Adelaarshorst: Meedoen is winnen!

IMG 5688

 IMG 5689

Terug naar overzicht
Gae Website Popup