Speurtocht

Glenn Kobussen genoot zijn jeugdopleiding bij Vitesse en Feyenoord. Bij die laatst genoemde maakte hij zelfs zijn debuut in het eerste en verkaste daarna naar Go Ahead Eagles. Inmiddels is hij de trotse aanvoerder van topklasser HHC Hardenberg en is hij hoofdcoach binnen het programma SportMpower. De voetbalclinic wordt door Kobussen verzorgd door op het kunstgrasveld in speeltuin De Driehoek. Daarnaast moesten de spelers van SportMpower een speurtocht door het stadion afleggen.

Speurtocht

De speurtocht is een speurtocht met een doel. De opdrachten zijn gericht op taal en rekenen en dit wordt dus gecombineerd met beweging. De spelers moeten namelijk zo snel mogelijk tribunes op en af. De voetbalclinic begon met een goede warming-up waarbij samenwerking en vertrouwen in elkaar centraal stond. Er wordt één aanvoerder aangewezen die de leiding en verantwoordelijkheid krijgt over de rest van de spelers. Na het warm lopen was het tijd om de warming-up wat verder uit te breiden met wat spellen. Samenwerkings- en tikspellen waarbij er ook fanatiek moest worden gesprongen, opgedrukt etc.

Kobussen legt uit dat het bij Vitesse, Feyenoord en Go Ahead Eagles vaak ook lang duurde voordat er wat met de bal gedaan kon worden. Het is namelijk belangrijk dat je spieren eerst goed warm zijn met oog op blessures. Met de bal eenmaal aan de voet leerden de spelers dribbelen in estafettevorm, latje schieten, voetgolf (aan de traptechniek werken) en koppen met behulp van containers. Er zat behoorlijk wat talent tussen, wist Kobussen te vertellen. “Het was mooi om te zien hoe de spelers elkaar hielpen en positief benaderden, dit is waar het in de voetbalwereld ook om draait. Het is een teamsport en bij SportMpower zijn we ook een team.” zei Kobussen.