Op donderdag 3 november stond de derde les SportMpower op het programma. Tijdens deze les gingen we op bezoek bij Sportcentrum Fit&Fun in Deventer om daar een training te volgen met de klas. Onder leiding van Martine kregen de kids een Synrgy- en cardiotraining. Het idee van deze les was om de kinderen kennis te laten maken met de sport fitness.

sportmpower-fit-en-fun-3De kids kwamen binnen en kleedden zich om in hun Go Ahead Eagles shirts. Tijdens de Synrgy training was het de bedoeling dat de kinderen in een parcours een tiental oefeningen uitvoerden. Dit rondje zouden ze twee keer maken en elke oefening diende 40 seconden lang intensief uitgevoerd te worden. Het begon een beetje onwennig, op een aantal leerlingen na die lieten zien dat ze er zin in hadden en erg enthousiast begonnen te sporten. Toen de andere leerlingen dit zagen, volgden ze al snel hun voorbeeld. Er werd erg hard gewerkt en daarnaast was de sfeer erg gemoedelijk naarmate de oefeningen vorderden. Dit was duidelijk te merken aan het enthousiasme en de inzet die getoond werden. Het was mooi om te zien dat de leerlingen het maximale uit zichzelf probeerden te halen. Dit kwam deels door het enthousiasme van de instructrice, maar daarnaast ook door de inzet van henzelf.

sportmpower-fit-en-fun-2Na de ‘tienkamp’ gingen we over naar het cardiogedeelte, waar werd gefietst en hardgelopen. Ook hierbij werd serieus meegedaan en werd er geprobeerd om grenzen te verleggen. Sommigen kozen er bewust voor om rustig aan te doen, maar anderen wilden juist doorgaan in het ritme van de tienkamp en werkten zich drie slagen in de rondte. Toen dit ten einde was, maakten we een gezamenlijke groepsfoto en gingen we terug naar de club. Hier deden we een gezamenlijke afsluiting met wat mooie woorden van Joram. We bedankten Martine en de leerlingen voor hun inzet en wensten ze een fijn weekend toe.

sportmpower-fit-en-fun-1