Afgelopen donderdag vond de laatste bijeenkomst van het zes weken durende lesprogramma van SportMpower plaats. Deze laatste bijeenkomst stond geheel in het teken van de bedrijventour.

De leerlingen werden op school door de spelersbus van Go Ahead Eagles opgehaald. Na een kort welkomstwoord van Melvin vertrokken de leerlingen vanaf De Ambelt naar Nijverdal voor het eerste bedrijfsbezoek. Rond de klok van één uur arriveerde de groep bij feest- en activiteitenlocatie De Wilgenweard.

Daar werd de groep welkom geheten door Herman Pronk, de eigenaar van De Wilgenweard. Herman nam de groep mee naar de grote zaal en vertelde daar alles over zijn eigen loopbaan en De Wilgenweard. Voor veel leerlingen was het nog een onbekend bedrijf, terwijl enkele andere leerlingen het bedrijf alleen van naam kenden. Tijdens het verhaal van Herman stelde hij de leerlingen veel vragen over de in- en outdooractiviteiten, de zakelijke arrangementen en trainingen, de twaalf hotelkamers en de sfeervolle zalen voor feesten, vergaderingen en workshops. Hierdoor kregen de leerlingen een steeds beter beeld van het bedrijf en met name van de verschillende functies binnen het bedrijf. Na zijn verhaal nam Herman de groep mee voor een rondleiding door De Wilgenweard. Tijdens de rondleiding liet Herman onder andere de nieuwe escaperooms zien en mochten de leerlingen een kijkje nemen in de ondergrondse tunnel. Aan het einde van de rondleiding werd Herman door de leerlingen bedankt voor zijn inspirerende verhaal en de leuke rondleiding.

De bedrijventour werd voortgezet met een bezoek aan Thermen Bussloo, de hoofdsponsor van Go Ahead Eagles. Eenmaal aangekomen bij het hotel van Thermen Bussloo werd de groep opgevangen en welkom geheten door Wendy, Iris en David. Iris en David namen ieder een deel van de groep mee voor een rondleiding door het hotel van Thermen Bussloo. Tijdens de rondleiding mochten de leerlingen een kijkje nemen in één van de kamers en in één van de suites. Daarnaast vertelden diverse collega’s van David en Iris de leerlingen iets over hun werkzaamheden bij Thermen Bussloo. Hierdoor kregen de leerlingen wederom een goed beeld van de verschillende functies binnen een bedrijf en de daarbij behorende werkzaamheden. De leerlingen waren met name heel erg verbaasd over het aantal verschillende type functies in een hotel. Daar hadden zij zelf nog helemaal niet over nagedacht. Aan het einde van de rondleiding mochten de leerlingen nog een kijkje nemen in de keuken van het hotel. De rondleiding werd afgesloten met een heerlijk hapje en drankje. Iris en David werden bij het verlaten van het hotel door alle leerlingen bedankt voor de fantastische rondleiding!