Een nieuw seizoen, drie nieuwe tenues. Het is al sinds jaar en dag vaste prik. Sinds 1988 speelt Go Ahead Eagles in speciaal ontworpen tenues van hummel dankzij het Partnership met Deventrade.

Net als de nieuwe spelers zorgen ook de nieuwe tenues elke zomer weer voor veel gespreksstof. Het speculeren vóór ze bekend zijn en het recenseren erna. Ieder heeft immers zijn/haar voorkeuren. Om te zien wat er zoal leeft onder de creatievelingen in onze achterban, riepen we begin dit jaar een tenueactie in het leven. 171.000 flyers werden verstuurd met daarop twee lege tenues en de uitleg: ‘Ter inspiratie zijn we heel benieuwd naar jouw ideeën voor de nieuwe tenues’.

Jong en oud ging aan het kleuren en computeren en we werden overspoeld met inspiratie en ideeën. Meer dan 400 in totaal. Van kleurstellingen tot kraagvormen en van mouwsjablonen tot merkuitingen; aan alles werd gedacht. Vanaf deze plek: bedankt voor al jullie inspiratie!


Gé Houthuijse was een van de deelnemers aan de tenueactie. Hij staat centraal in de eerste aflevering van ‘Uit de stapel’.

In aanloop naar de presentatie van de nieuwe tenues voor het seizoen 2017/2018 brengen we de vierdelige serie ‘Uit de stapel’. Hierin komen deelnemers aan de tenueactie in beeld en aan het woord. In elke video staat een van de drie tenues centraal.

Maar niet voordat we de volgende twee zaken hebben belicht:

1) We erkennen dat de echte opvolging van de tenueactie even op zich heeft laten wachten. Daar bieden we onze excuses voor aan. We waren positief verrast door de enorme hoeveelheid inzendingen en zijn daarnaast niet duidelijk genoeg geweest over het vervolgtraject van het bekendmaken van de prijswinnaars. Aan het einde van de week gaan we (eindelijk) over tot de prijsuitreiking.

2) Bij een enkeling was de indruk ontstaan dat drie van de ontwerpinzendingen een-op-een zouden worden overgenomen. Dat is niet het geval. Daarom hebben we op de flyer en webpagina ook vermeld dat het ging om inspiratie en ideeën. Wel komen meerdere details en elementen vanuit de inzendingen terug in de officiële tenues voor het seizoen 2017/2018.

Dat gezegd hebbende, pakken we twee mooie ontwerpen uit de stapel. De maker: Gé Houthuijse. 71 jaar en al heel wat jaren seizoenkaarthouder op de IJsseltribune. Hij tekende een thuis- en een uittenue, waarvan daadwerkelijk details terugkomen komend seizoen. Van het derde shirt krijgen hij, zijn kleinzoon en zijn voetbalmaat een sneak preview!