“Beautiful rosso-giallo”, oftewel: prachtig rood-geel. Stefano Beltrame (24) hoeft niet naar woorden te zoeken als hem wordt gevraagd naar zijn nieuwe club Go Ahead Eagles. De Italiaanse middenvelder tekent een dezer dagen zijn huurcontract in Deventer en wordt dan komend seizoen gehuurd van Juventus. Zijn doel is duidelijk. “Meedoen om de titel.”

Stefano Beltrame staat sinds 2012 onder contract bij Juventus. In 2013 debuteerde hij in het vlaggenschip van de Italiaanse grootmacht. Ondertussen maakte de aanvallende middenvelder zijn opwachting in alle Italiaanse vertegenwoordigende jeugdelftallen. Om de vaart in zijn ontwikkeling te houden verhuurde ‘Juve’ Beltrame achtereenvolgens aan Bari, Modena, Pro Vercelli, Pordenone en FC Den Bosch. Tussentijds werd zijn contract in Turijn verlengd tot de zomer van 2020.


Toen Go Ahead Eagles zich deze zomer meldde bij Stefano Beltrame klonk vanuit de speler zelf meteen een volmondig ‘sì’. Dit ondanks het feit dat er meerdere kapers op de kust waren. “Go Ahead Eagles is een belangrijke club in Nederland”, vertelt Stefano Beltrame. “De club heeft veel potentie en ambitie en wil komend seizoen meestrijden om de titel. Net als ik.”

Wanneer voetballiefhebbers praten over het Italiaanse voetbal, valt al snel het woord catenaccio. Beltrame zelf lacht bij het horen van die constatering. “Ik ben niet zo’n fan van catenaccio, om eerlijk te zijn”, zegt hij. “Ik ben een speler die houdt van aanvallen, van de bal in de voet, van acties maken, van initiatief nemen. Daarom past de Nederlandse speelstijl ook zo goed bij mij en wil ik hier heel graag nog een jaar voetballen. Het voetbal is hier technisch en verzorgd; bijna alle teams willen echt voetballen.”

Het is de voetbalstylist in Beltrame die spreekt. Als hem gevraagd wordt naar zijn sterke punten als voetballer, staakt hij ineens zijn relaas. “Ik heb een goede dribbel, kan een mannetje passeren en… Weet je? Ik praat liever niet over mijn sterke punten. Daar vertel ik liever over met mijn voeten.”

Tekenend
Technisch manager Dennis Bekking: “Door de komst van Stefano Beltrame beschikken we over nog meer creativiteit in de selectie. Hij is vaardig aan de bal, snel in de dribbel, beschikt over scorend vermogen… Het is tekenend dat Juventus vorig jaar nog zijn contract verlengde tot medio 2020. Ook daar geloven ze in zijn kwaliteiten en in het feit dat Go Ahead Eagles voor Stefano een geschikte club is om zich verder te ontwikkelen.”


Foto: Joep Leenen/Pro Shots