Go Ahead Eagles Onder-13 kwam sterk voor de dag in Leeuwarden en speelde met 1-1 gelijk tegen koploper Cambuur. De Onder-19- en Onder-17-elftallen wonnen op de Zandweerd met respectievelijk 3-1 van rkav Volendam en 6-0 van SML. O15 ging in Amsterdam met 4-2 onderuit tegen het fysieke DWS.

 

Ugur Yildirim, die met Onder-13 een punt onder Cambuur tweede staat in de tweede divisie D, had een volwaardige topper gezien en was zeer te spreken over het spel van zijn team. “De tweede helft waren wij echt goed en verdienden we de overwinning.” De Leeuwarders kwamen op voorsprong, Bruno van den Dungen maakte kort voor rust gelijk. Hij schoot de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper. De assist was van Jorn Hekkert, die de bal op zijn beurt weer kreeg van Dean ter Stege. Yildirim: “Na rust kregen wij makkelijkere kansen – onder andere twee keer een-op-een met de keeper – maar die misten we. Al met al was het een spannende wedstrijd waarin wij het heel netjes hebben gedaan. Ik ben daarom trots. We hebben alles nog in eigen hand.”

Trainer Harry Decheiver had een slordig Onder-19 gezien. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd.” Toch was zijn team nog altijd stukken beter dan Volendam. “In de eerste helft misten we heel veel kansen en ook na rust was het niet goed genoeg. We kregen legio mogelijkheden om de wedstrijd veel eerder te beslissen, maar dit verzuimden we.” Kick Maatman (O17) zag zijn team een eenvoudige zege boeken op het Arnhemse SML. “Bij vlagen was het heel goed wat we lieten zien”, vond de trainer, die aangaf kritisch te blijven. “Het spel maken is dit seizoen soms moeilijk voor ons, maar daarin tonen we verbetering. De wedstrijd tegen SML bevestigde dat. Er zit een stijgende lijn in, bepaalde patronen slijpen in en dat is mooi.”

Onder-15 viel tegen en verloor in Amsterdam met 4-2 van DWS. “Voetballend haalden we ons niveau niet”, baalde oefenmeester Jan Kromkamp. “Terwijl ons dat dit seizoen wekelijks juist wél lukt. Maar DWS is een heel fysieke ploeg, grote jongens. Constant waren we de bal snel kwijt. Met bravoure kun je partij bieden tegen zo’n tegenstander, maar dat deden we niet.” Ibrahim Çan Türk maakte voor rust uit een mooie vrije trap de aansluitingstreffer (2-1), na de pauze scoorde de thuisploeg snel de 3-1, waarna Mario Francismouth de 3-2 op het scorebord zette. Een ongelukkige eigen goal deed Go Ahead Eagles de das om. Kromkamp: “De komende weken worden belangrijk om bovenin mee te kunnen blijven doen.”

 

Karakteristieken:

Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O19 – rkav Volendam O19 3-1 (2-1). Doelpunten GAE: Rick Dirksen, Jairzinho Slijngard, Yannik de Vries.

Tweede divisie A: Go Ahead Eagles O17 – SML O17 6-0 (2-0). Doelpunten GAE: Samuel Wakana (2), Jordy Knippenberg (2), Quentin Oliekan, Mert Okatan.

Eerste divisie A: DWS O15 – Go Ahead Eagles O15 4-2 (2-1). Doelpunten GAE: Ibrahim Çan Türk, Mario Francismouth.

Tweede divisie D: Cambuur O13 – Go Ahead Eagles O13 1-1 (1-1). Doelpunt GAE: Bruno van den Dungen.