Nieuws Algemeen

Sterk Onder-17 buigt voor FC Volendam

Go Ahead Eagles Onder-17 is in een spectaculaire én goede wedstrijd tegen FC Volendam helaas uitgeschakeld in het bekertoernooi. De reguliere speeltijd eindigde in 3-3, waarna Volendam de strafschoppen beter nam.

Volgens trainer Jan Kromkamp was zijn team de baas op het veld in Wesepe. Sterker: de tegenstander werd weggespeeld. “Wij dicteerden en zij reageerden.” Toch stond de thuisploeg na tien minuten met 0-2 achter. Met ‘supergoed voetbal’ kwam Go Ahead Eagles na rust terug tot 2-2 en in de slotfase nam de ploeg zelfs de leiding. Door een late gelijkmaker kwam het aan op een shoot-out, waarin Volendam de scherpste was.

Kromkamp zag niettemin meer dan genoeg aanknopingspunten voor een sterk seizoen. “Volendam speelde vorig jaar eredivisie, wij tweede divisie. Maar ze hadden totaal geen antwoord op ons voetbal. Wij kregen veel kansen, alleen was Volendam dodelijk effectief.” Een gevoel van trots overheerste bij de trainer. De Deventer doelpunten in reguliere speeltijd werden gemaakt door Beau de Bone, Kevin Greeven en Michalis Spiridakis.

Het Onder-19-elftal oefende in Arnhem tegen de leeftijdgenoten van SML en won eenvoudig met 2-9. Zakaria Eddahchouri was driemaal trefzeker, Quentin Oliekan, Dani Cloteda, Jairzinho Slijngard, Brian Karman, Faisal Toryalai en Roemer Ferenschild eenmaal. Go Ahead Eagles O15 verloor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Roda ’46 met 2-5. Koen Holwerda en Stan ter Haar scoorden.