Royal Antwerp, KV Mechelen en Hannover ’96: Go Ahead Eagles C1 deed vrijdag en zaterdag mee aan het internationale GreenCrowd U14-toernooi in Woudenberg en nam het op tegen aansprekende buitenlandse tegenstanders. De Deventer juniorenploeg mat zijn krachten ook met de leeftijdgenoten van AZ en VV Woudenberg.

AZ won het toernooi, Go Ahead Eagles werd achtste. De Deventenaren begonnen het toernooi met een wedstrijd tegen de latere nummer vier Hannover. Een sterk, fysiek elftal, dat het tegen de roodgelen desalniettemin knap lastig kreeg maar toch met 3-0 won. “Een mooi leermoment”, zei GA Eagles-teammanager Erik van Brussel, die de tweedaagse in Woudenberg samenvatte als het toernooi van de gemiste kansen. Een sterk Go Ahead Eagles C1 vergat vaker te scoren.

AZ was met 1-0 te sterk voor de Deventer ploeg, maar volgens Van Brussel was dit wél Eagles’ beste wedstrijd van het toernooi. “We hebben met 2 of 3-1 moeten winnen.” Mechelen was eveneens met 1-0 te sterk voor de jonge adelaars, die wel met 3-0 wonnen van Woudenberg. De doelpunten kwamen van de schoenen van Aaron ‘Clasie’ van Leer (tweemaal) en Marius Deckers.

Tegen Royal Antwerp, in de wedstrijd om de zevende plaats, scoorde Van Leer opnieuw; de gelijkmaker na een 1-0 achterstand. Strafschoppen brachten de beslissing in het voordeel van de Belgen.

Go Ahead Eagles was met negentien spelers afgereisd naar het Utrechtse Woudenberg, inclusief de nieuwe keeper David Baars, die overkomt van ABS. “David heeft het hartstikke goed gedaan”, complimenteerde Van Brussel de nieuwe doelman. “Ook de andere jongens waren goed bezig. De groep was compleet en de sfeer optimaal. Ook spelers die moeten vertrekken zetten zich optimaal in. Een pluim voor hen. Al met al een mooie afsluiting van het seizoen.”

Uitslag GreenCrowd U14.