De strijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk om promotie naar de Eredivisie is nog allesbehalve beslist. In het Mandemakers Stadion eindigde de heenwedstrijd in de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs vanavond in een 0-0 gelijkspel. Aanstaande dinsdag (28 mei) vindt in De Adelaarshorst het returnduel plaats.

In tegenstelling tot afgelopen woensdag in Den Bosch gingen de sproeiers op het kunstgrasveld van RKC Waalwijk vanavond wél aan voorafgaand aan de wedstrijd. John Stegeman zal het met genoegen hebben waargenomen, al maakten de twee ploegen die vorig seizoen nog als 18e en 17e eindigden in de Eerste Divisie er een meer spannende dan goede wedstrijd van.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Aanvankelijk verloor Go Ahead Eagles veel duels op het middenveld en waren voormalig Eagles-speler Darren Maatsen en Feyenoord-huurling Emil Hansson plaaggeesten voor de Eagles-defensie. Go Ahead Eagles moest genoegen nemen met een enkele uitbraak, zonder echt gevaarlijk te worden. Dat waren de spelers van RKC-trainer Fred Grim wél. Na een half uur schoot Paul Quasten van ruim dertig meter op de lat. Het was een doelpoging waar Hobie Verhulst nog net met de vingertoppen aan leek te zitten.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Even later was het Maatsen die leek te scoren. Doelman Verhulst was al gepasseerd, maar Gino Bosz haalde bal van de lijn. Nog geen minuut later scoorde Maatsen wel, maar de goal werd op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Go Ahead Eagles kon daar in de eerste helft weinig tegenover stellen. Een halve volley van Thomas Verheydt was het enige wapenfeit dat opgetekend kon worden.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De tweede helft zag er heel anders uit. De ploeg van Stegeman kreeg, luidruchtig gesteund door een vol uitvak, steeds meer grip op het spel van RKC. Zo opwindend als de eerste helft was, zo weinig gebeurde er echter in het tweede bedrijf. Pas in de slotfase werd er enig gevaar gesticht voor het doel van Etienne Vaessen. Schoten van Gino Bosz en Jeroen Veldmate werden tot tweemaal toe van de lijn gehaald. In de laatste minuut had RKC-invaller Kevin Vermeulen de winnende treffer op zijn schoen, maar hij schoot over.

Door het 0-0 gelijkspel hebben beide ploegen aanstaande dinsdag nog ‘all to play for’ en zijn de promotiekansen voor Go Ahead Eagles als RKC Waalwijk nog volledig in evenwicht.

RKC Waalwijk – Go Ahead Eagles 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: De heer Lindhout
Toeschouwers: 6.182

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Henrico Drost, Paul Quasten; Daan Rienstra (80. Hans Mulder), Dylan Seys (76. Roland Bergkamp), Anas Tahiri; Darren Maatsen, Sylla Sow (60. Kevin Vermeulen), Emil Hansson.

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Roland Baas; Jeff Stans, Istvan Bakx, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (68. Pieter Langedijk), Paco van Moorsel.