De onderlinge ontmoeting tussen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch heeft geen winnaar opgeleverd. In een door harde wind en zware regenval geteisterde Adelaarshorst stond de brilstand ook na negentig minuten op het scorebord.

Doordat topscorer Leon de Kogel als gevolg van een schorsing ontbrak (maar wel vanaf de B-Side zijn ploeggenoten steunde), begon Go Ahead Eagles met Teije ten Den in de punt van de aanval. Lars Lambooij, terug van een blessure, mocht van interim-trainer Harry Decheiver starten als rechtsback, terwijl Orhan Džepar centraal op het middenveld een basisplaats had.
gaedbo1Foto: Erik Pasman

De harde wind en overvloedige regen maakten voetballen er niet gemakkelijk op in de Adelaarshorst. Desondanks lieten de spelers van Go Ahead Eagles in de eerste helft de bal aardig van voet naar voet gaan. De Deventenaren kwamen ook een aantal keer goed door over de flanken, maar de voorzetten waren vervolgens een gemakkelijke prooi voor de wind, terwijl ook de bezetting voor het doel niet altijd optimaal was. Kansen vielen er dan ook niet of nauwelijks te noteren voor de rust.

Riante mogelijkheden waren er wel te zien in het tweede bedrijf. Helaas voor Go Ahead Eagles was het gros van die kansen voor FC Den Bosch na een rode kaart voor Randy Wolters in de 54ste minuut. Na het wegzenden van de linksbuiten kregen de Brabanders binnen een kwartier drie opgelegde kansen om de score te openen, maar de blauwwitten moesten steeds hun meerdere erkennen in Theo Zwarthoed. Eerst faalden Arda Havar en Furhgill Zeldenrust oog-in-oog met de Eagles-goalie, waarna de doelman ook nog eens zijn hand goed achter een inzet van Abdelaziz Khalouta wist te krijgen.
gaedbo3Foto: Erik Pasman

Het tiental van Go Ahead Eagles weigerde zich in te graven, gooide de schroom van zich af en trok brutaal ten strijde. Vocaal ondersteund door de ‘twaalfde man’, die achter het strijdende tiental ging staan, leidde het tot een behoorlijke kans voor aanvoerder Bart Vriends (voorlangs) en Sander Duits, die een vrije trap door de Bossche doelman Kees Heemskerk gekeerd zag worden. Aan de andere kant was de vierde grote kans voor FC Den Bosch eveneens niet aan de Brabanders besteed, aangezien Khalouta zijn inzet door Zwarthoed gepakt zag worden.
gaedbo2Foto: Erik Pasman

In blessuretijd brachten de handen van Zwarthoed zelfs nog een vijfde keer redding, nadat ook invaller Malcolm Esajas op de uit zijn doel stormende Eagles-keeper stuitte. Luttele seconden later leek Go Ahead Eagles zelfs nog met de zege aan de haal te gaan. Invaller Jerry van Ewijk poeierde de bal op de vuisten van Heemskerk, waarna Darren Maatsen een teenlengte tekort kwam om de rebound tot doelpunt te promoveren. Daarmee bleef de brilstand op het scorebord staan en moest zowel Go Ahead Eagles als FC Den Bosch genoegen nemen met een punt.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Dhr. Bax
Toeschouwers: 6666
Rode kaart: 54. Randy Wolters (Go Ahead Eagles)
Gele kaart: Robin van der Meer, Xandro Schenk (beiden Go Ahead Eagles), Niek Vossebelt (FC Den Bosch)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij (90. Sven Nieuwpoort), Bart Vriends, Xandro Schenk, Robin van der Meer; Adam Sarota, Orhan Džepar (67. Tom Daemen), Sander Duits; Darren Maatsen, Teije ten Den (67. Jerry van Ewijk), Randy Wolters.

FC Den Bosch: Kees Heemskerk; Daan Disveld (63. Maarten Boddaert), Bart Biemans, Tim Hofstede, Jonas Heymans; Vykintas Slivka, Arda Havar, Niek Vossebelt; Furhgill Zeldenrust, Abdelaziz Khalouta (90. Denis Pozder), Alessio Carlone (82. Malcolm Esajas).