Strijdlustig Go Ahead Eagles verliest nipt van PSV

Het is Go Ahead Eagles woensdagavond niet gelukt om een resultaat over te houden aan de thuiswedstrijd met PSV. In de eigen Adelaarshorst werd negentig minuten lang strijd geleverd, maar in de slotfase wisten de Eindhovenaren alsnog de drie punten mee naar huis te nemen: 1-2.

Go Ahead Eagles begon woensdagavond sterk aan het duel met de Eindhovenaren. De eerste kans viel dan ook te noteren aan de kant van de thuisploeg: een lage voorzet van Marc Cardona op Iñigo Córdoba werd door de Bilbao-huurling over het doel geschoten. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant: Cody Gakpo maakte op het kwartier de 0-1 op aangeven van Eran Zahavi. Het spel golfde vervolgens op een neer: zowel Go Ahead Eagles als PSV kreeg de nodige kansen. Zo waren Córdoba, Cardona en Bas Kuipers dichtbij de gelijkmaker. Aan de andere kant kreeg PSV mogelijkheden via Zahavi, Noni Madueke en Marco van Ginkel.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv

De eerste kans die Go Ahead Eagles na rust kreeg was direct trefzeker. Córdoba schoot in de 51e minuut vanaf een onmogelijke hoek via de lat de 1-1 binnen. Na de gelijkmaker kreeg Go Ahead Eagles op aangeven van Córdoba opnieuw een kans. Giannis Botos vond PSV-doelman Joël Drommel op zijn weg. Met nog een kleine twintig minuten te spelen kreeg PSV uit een counter de mogelijkheid om de 1-2 te maken. De poging van Gakpo rolde uiteindelijk in de handen van Warner Hahn.

Een afstandsschot van Jordan Teze bleek later niet succesvol namens de Eindhovenaren. Ook een poging van Yorbe Vertessen belandde nét boven het doel van Hahn.  Een afstandsschot van Davy Pröpper ging vervolgens over. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers uit Noord-Brabant alsnog op voorsprong. Marco van Ginkel kopte raak. Vrijwel direct daarna leek Gakpo het duel definitief te beslissen: de buitenspeler schoot alleen net naast. Ondanks het slotoffensief – waarin een volle Adelaarshorst achter de thuisploeg stond – lukte het Go Ahead Eagles niet om de gelijkmaker te maken: 1-2 eindstand.

Go Ahead Eagles – PSV 1-2 (0-1)
15’ Cody Gakpo 0-1
56’ Iñigo Córdoba 1-1
86’ Marco van Ginkel 1-2

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Gele Kaart: Philipp Max, Armando Obispo (beiden PSV)

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers; Philippe Rommens (90+2’ Yacine Bourhane), Luuk Brouwers; Iñigo Córdoba (60’ Martijn Berden), Giannis-Foivos Botos (82’ Mats Deijl), Ragnar Oratmangoen (60’ Ogechika Heil); Marc Cardona (60’ Isac Lidberg).

PSV: Joël Drommel; Philipp Mwene, André Ramalho, Olivier Boscagli, Philipp Max (46’ Jordan Teze); Marco van Ginkel, Ryan Thomas (66’ Davy Pröpper); Noni Madueke (69’ Yorbe Vertessen), Ritsu Doan (64’ Carlos Vinícius), Cody Gakpo; Eran Zahavi (46’ Armando Obispo).