Eerste Selectie

Strijdvaardig Go Ahead Eagles verliest met 0-1 van Feyenoord

Go Ahead Eagles heeft in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie vandaag geen resultaat weten te boeken. In een uitverkochte Adelaarshorst zagen bijna tienduizend toeschouwers dat tegenstander Feyenoord de drie punten meenam uit Deventer: 0-1.

Winnen van Feyenoord was vandaag het devies voor het team van Kees van Wonderen om uitzicht te blijven houden op de achtste plaats in de Eredivisie, die recht geeft op het spelen van de play-offs voor een Europees ticket. De eerste mogelijkheid was echter voor de Rotterdamse Conference League-finalist. Een schot van Alireza Jahanbakhsh werd zonder al te veel moeite gepakt door Andries Noppert.

Vervolgens kwam het initiatief meer bij Go Ahead Eagles te liggen. Zo schoot Isac Lidberg een bal over en kwam de Zweed net tekort om te koppen na een voorzet van Luuk Brouwers. Koppen deed Iñigo Córdoba een paar minuten later wel, maar zonder succes. In het laatste kwartier van de eerste helft waren er onder meer nog wat mogelijkheden voor Lidberg, Ragnar Oratmangoen en Feyenoorder Jahanbakhsh. Gescoord werd er echter niet na 45 minuten.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Feyenoord

Aan het begin van de tweede helft wisselde Feyenoord liefst drie keer. Het eerste schot na de rust was voor Philippe Rommens. Zijn bal belandde echter in de handen van Ofir Marciano. Een kleine dertig seconden later kwam de bal aan de andere kant ineens op de lat terecht. Na een poging van Bryan Linssen kwam Go Ahead Eagles met de schrik weg. De volgende kans viel weer aan de overzijde te noteren. De poging van Luuk Brouwers werd alleen tegengehouden door de sluitpost van Feyenoord.

Het spel ging in de tweede helft overduidelijk op een neer. Zo werd een schot van Jahanbakhsh in de 62e minuut geblokkeerd door Boyd Lucassen. Met nog een kleine twintig minuten op de klok kwam de nummer drie van de Eredivisie op voorsprong. Balverlies in de achterhoede van Go Ahead Eagles zorgde ervoor dat Bryan Linssen koelbloedig Andries Noppert kon passeren.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Feyenoord

In de slotfase probeerde Go Ahead Eagles nog wel de gelijkmaker te forceren. Zo ging een poging van Lidberg net naast. Een schot van invaller Ogechika Heil belandde vervolgens bij Marciano. De laatste kans van de wedstrijd was voor Córdoba, maar ook de Spanjaard wist geen doel te treffen. Daarmee eindigde de laatste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen in De Adelaarshorst in een 0-1 nederlaag.

Wedstrijdstatistieken

Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-1 (0-0)
71′ Bryan Linssen 0-1

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Aantal toeschouwers: 9.802

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Boyd Lucassen, Gerrit Nauber (59’ Justin Bakker), Jay Idzes, Bas Kuipers (88’ Aventis Aventisian); Mats Deijl (78’ Ogechika Heil), Philippe Rommens (87’ Jacob Mulenga), Luuk Brouwers, Ragnar Oratmangoen; Iñigo Córdoba, Isac Lidberg (78’ Marc Cardona).

Feyenoord: Ofir Marciano; Marcus Pedersen, Gernot Trauner (46’ Philippe Sandler / 83’ Dermane Karim), Lutsharel Geertruida (46’ Cole Bassett), Ramon Hendriks; Fredrik Aursnes (45’ Denzel Hall), Jorrit Hendrix; Patrik Wålemark, Jens Toornstra (84’ Marcos Senesi), Alireza Jahanbakhsh; Bryan Linssen.

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht