Waar SV Terwolde 2 de Kowet Games mocht openen, hadden de Dames 1 van SV Colmschate onlangs de eer als eerste vrouwenteam de uitdaging aan te gaan! Een verslag van een afgevaardigde van het Kowet Games comité:

Iets later dan verwacht was nagenoeg iedereen van Dames 1 gereed om deel te nemen. Dus in sneltreinvaart werd er een blik Grolsch opengetrokken en naar binnen gewerkt en zo werd de kleine vertraging goed gemaakt.

Na deze heerlijke verfrissing starten met Atje Trap. Niet initiatiefneemster Miranda Pereboom maar Ad’tje’ Ariëns had de eer om avond af te trappen. Voor een begeleider niet onverdienstelijk, maar helaas: 0 punten. Toch zaten er deze avond een paar toptalenten bij die zelfs met een sixpack blikjes Grolsch in hand wisten te scoren. Ook de trainer deed een duit in het zakje door met een streep vanaf z’n linkervoet wist te scoren! Na het zien van Terwolde 2 de vorige editie waren wij dan ook zeer aangenaam verrast over deze score!

Vol enthousiasme gingen de dames door naar het onderdeel Vatje Kop, maar dat enthousiasme veranderde langzaam in frustratie. Zo dichtbij, maar toch net niet. Het was maar goed dat er geen tegenstander in de buurt was vandaag.

Na een kleine afkoelperiode zat de stemming er gelukkig weer goed in voor het onderdeel Kwisje Dat? Ook SV Colmschate wist wel raad met de meeste vragen en behaalde een goede score.

Als laatste moest nog even de Toto Kowet worden ingevuld. Hoewel ze dichtbij kwamen, bleven de punten uit. Maar de dames waren het onherroepelijk met elkaar eens, wat een spektakel en een fantastische sfeer. Kowet heeft er 20 supporters voor het leven bij!

Meer informatie over de Kowet Games vind je hier.


Foto: Erik Pasman