Joran Swart maakte vandaag dan eindelijk zijn debuut in De Adelaarshorst. In de 79e minuut kwam hij in het veld voor captain Jeroen Veldmate en zorgde er samen met zijn teamgenoten voor dat Go Ahead Eagles de drie punten in eigen huis hield. “Het publiek heeft ons echt geholpen.”

Eerder dit seizoen maakte Swart onder meer al bekerminuten in de uitduels met Almere City FC en IJsselmeervogels. Speelminuten in de eigen Adelaarshorst waren tot vanavond nog niet weggelegd voor de 21-jarige Swart. “Nu heb ik eindelijk gespeeld in ons eigen stadion. Daar was ik ook wel aan toe, want ik zit bijna elke keer bij de selectie”, vertelt Swart, die vindt dat zijn debuut voldeed aan de verwachtingen. “Ja, zeker. De supporters hebben ons er vandaag echt doorheen gesleept.”

Tekst gaat verder onder foto.


Joran Swart viert de zege op N.E.C. met zijn teamgenoten en de supporters op de tribune. (Foto: Soccrates Images)

Go Ahead Eagles kwam tegen N.E.C. op een 2-0 voorsprong. Over het tweede doelpunt, dat op naam kwam van Soufyan Ahannach, ontstond de nodige ophef vanwege vermeend buitenspel van aangever Antoine Rabillard. “Volgens ons verlengde een N.E.C.’er de bal en dan is het een geldig doelpunt. Het belangrijkste is gewoon dat ie telt”, aldus Swart, die merkte dat Go Ahead Eagles in de slotfase nog moest vechten voor iedere meter. “Zij gingen alles of niets spelen. Het was zeker nog even billenknijpen op ’t eind. Toch denk ik dat we deze wedstrijd terecht hebben gewonnen.”

Door de 2-1 overwinning bedraagt de voorsprong op N.E.C. nu zes punten. Swart: “Dit was een echte zespuntenwedstrijd. Vorige week tegen MVV hebben we onnodig punten verspeeld. Des te belangrijker het was om vandaag te winnen.”

(Foto: Erik Pasman)