Teams Voetbalopleiding hebben voordeel en nadeel van veerkracht

Veerkracht. Het is een fenomeen in de voetballerij dat met enige regelmaat de kop opsteekt. Achterstanden worden teniet gedaan en voorsprongen vergeven. De teams van de Voetbalopleiding van Go Ahead Eagles, die vandaag allen thuis speelden, hadden baat bij- én last van veerkracht.

Go Ahead Eagles Onder-13
Dankzij vier goals en een assist (goal: Ibrahima Kouyate) van Bruno van den Dungen kwam Go Ahead Eagles Onder-13 tijdens de eerste competitieronde nog voor rust met 5-1(!) voor tegen FC Utrecht. Nog voor rust werd het 5-2 en in de tweede helft ging het helemaal mis. FC Utrecht toonde nog meer veerkracht en scoorde drie keer; Go Ahead Eagles geen enkele maal. En dus eindigde de wedstrijd in de hoogste divisie in 5-5.

Go Ahead Eagles Onder-15
Go Ahead Eagles zocht juist bijna de hele wedstrijd naar veerkracht. Na een slechte start keek het team van trainer Toine Rorije al na 25 minuten tegen een 0-2 achterstand aan tegen FC Emmen. Een remedie werd niet gevonden en dus bleek de ruststand ook de eindstand. De derde nederlaag in de eerste divisie A is daarmee een feit.

Go Ahead Eagles Onder-17
Een 0-2 achterstand was er ook voor Onder-17. FC Den Bosch dacht een gemakkelijke middag te hebben tegen Go Ahead Eagles nadat het op een comfortabele 0-2 voorsprong kwam. “Een matig begin”, zag ook trainer Jan Kromkamp. “Maar in de tweede helft speelden we goed en wonnen we verdiend.” De getoonde veerkracht leverde namelijk een 4-2 overwinning op. Een prachtige opsteker voor de Onder-17, dat in de eerste twee wedstrijden puntloos bleef.

Go Ahead Eagles Onder-19
Go Ahead Eagles Onder-19 was de enige ploeg die vandaag niet te maken had met veerkracht. In de tweede divisie werd de eerste competitiewedstrijd eenvoudig met 7-2 gewonnen van Koninklijke HFC. Slijngaard (2), Cloteda, Wakana (2), Karman en een eigen doelpunt zorgden voor deze monsterzege.

De programma’s van alle teams vind je op deze link.