Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Norichio Nieveld. Met ruim 170 wedstrijden in het betaald voetbal – waarvan meer dan 60 in de Eredivisie – mag je Nieveld op zijn 26e gerust een ervaren speler noemen. De centrale verdediger komt transfervrij over van FC Eindhoven en tekent voor twee jaar in Deventer.

Nieveld doorliep de befaamde jeugdopleiding van Feyenoord, alvorens op 1 februari 2009 te debuteren in de Rotterdamse hoofdmacht. Via drie verhuurjaren aan Excelsior en één seizoen bij PEC Zwolle, belandde de Bosschenaar twee jaargangen geleden bij FC Eindhoven. Afgelopen seizoen was hij daar één van de sterkhouders van het team dat als tweede eindigde in de Jupiler League. Samen met Chiro N’Toko vormde Nieveld het op één na minst gepasseerde vededigingsduo van de competitie (39 tegentreffers in 38 duels).

Vanaf komend seizoen verdedigt Norichio Nieveld dus de kleuren van Go Ahead Eagles. Waarom? “Het is mijn droom om weer naar de Eredivisie te promoveren, net als in 2010 met Excelsior. Ik zie bij Go Ahead Eagles genoeg potentie om dat te bereiken. Fanatieke achterban, goede spelers en staf en een prachtig stadion. Ik ben er laatst even geweest om te kijken. Prachtig om die uitbreiding te zien. Als dat stadion straks gevuld is met onze fans, zal de tegenpartij zeker onder de indruk zijn. Ik kan niet wachten dan op het veld te staan.”

Volgens Nieveld heeft Go Ahead Eagles een échte teamspeler in huis gehaald. “Ik ga uit van het collectief, ben zelf ook wel leidinggevend. Verder ben ik sterk aan de bal en heb ik een goed inzicht. Ik kan wedstrijdsituaties lezen.”

Zo’n vier weken geleden vonden de eerste gesprekken plaats tussen Nieveld, zijn zaakwaarnemer en Go Ahead Eagles. De verdediger hield naar eigen zeggen een erg goed gevoel over aan de bijeenkomsten met trainer Dennis Demmers en RvC-lid voetbalzaken Adrie Steenbergen. Dat gevoel is wederzijds, beaamt laatstgenoemde. “We zijn heel erg blij met deze transfer”, vertelt Steenbergen. “En dat om meerdere redenen. Om maar een cliché te gebruiken: Norichio stond al langer op ons lijstje. We hebben hem regelmatig bekeken, en ook op andere manieren informatie ingewonnen. Zijn statistieken zijn bovendien indrukwekkend; zoveel wedstrijden in het betaald voetbal. Er waren ook meerdere kapers op de kust, zowel uit Eerste- als Eredivisie.”

“Norichio is ook een belangrijke aanwinst voor de balans in de selectie, op het gebied van linies en ervaring”, vervolgt Adrie Steenbergen. “Kortom: op alle vlakken een transfer om heel erg blij mee te zijn.”

Aanstaande maandag traint Norichio Nieveld voor het eerst mee met Go Ahead Eagles.