Eerste Selectie

Technische staf en begeleidingsstaf voor seizoen 2022/2023 rond

Met de komst van Roeland ten Berge heeft Go Ahead Eagles de technische staf voor het seizoen 2022/2023 rond. Daarnaast is de begeleidingsstaf gecompleteerd met Max Jansen (fysiotherapeut) en Tim van der Meulen (sport scientist).

Voor Roeland ten Berge betekent zijn rol als assistent-trainer van de eerste selectie een terugkeer bij de club waar hij eerder van 2005 tot 2009 als trainer van de A1 en coördinator van de jeugdopleiding actief was. “Het is mooi om te zien dat er bij Go Ahead Eagles nog steeds heel veel mensen werken die er destijds ook al actief waren”, zegt Ten Berge. “De afgelopen dertien jaar ben ik de club altijd blijven volgen. Mijn nieuwe rol als assistent-trainer in het betaalde voetbal past goed in het verlengde van de opleiding UEFA Pro die ik heb gevolgd en waarvoor ik stage heb gelopen bij de eerste selectie van sc Heerenveen.” Na zijn periode in de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles was Ten Berge als hoofdtrainer in het amateurvoetbal actief bij Voorwaarts Twello, vv Berkum, Excelsior ’31 en DVS ‘33. De laatste vijf seizoenen was hij eindverantwoordelijke bij het vrouwenteam van sc Heerenveen. Daarnaast is Ten Berge als docent werkzaam voor de KNVB, waarvoor hij de opleiding UEFA-A doceert.

Presentatie Roeland Ten Berge

“Samen met René Hake en de andere stafleden zal ik me als assistent-trainer van Go Ahead Eagles onder meer bezig gaan houden met het ontwikkelen van spelers en de gewenste speelwijze van het team omzetten naar trainingen. Daarnaast ga ik me richten op het analyseren van kansen en bedreigingen van onze tegenstanders.”

“Mijn nieuwe rol van assistent-trainer zal in het begin wellicht nog een klein beetje wennen zijn, aangezien ik de afgelopen jaren hoofdtrainer ben geweest. Maar ik heb een goed gevoel bij René Hake en de overige stafleden en ben eigenlijk vooral heel erg nieuwsgierig naar wat het nieuwe seizoen ons gaat brengen.”

Met Max Jansen en Tim van der Meulen heeft Go Ahead Eagles ook twee nieuwe gezichten aan de begeleidingsstaf van de eerste selectie toegevoegd. Jansen is als fysiotherapeut de opvolger van Daniël Brummel. Van der Meulen neemt als sport scientist het stokje over van Jorran van Santen. Daarnaast wordt hij head of sport science van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. In die hoedanigheid monitort Van der Meulen de belasting van jeugdspelers en zal hij zich richten op prestatieverbetering en de ontwikkeling van talenten.

Presentatie Roeland Ten Berge

Presentatie Max Jansen
Max Jansen

Presentatie Tim Van Der MeulenTim van der Meulen

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht