Tegengoal in blessuretijd kost Go Ahead Eagles winst tegen Sparta

Een hardwerkend en strijdend Go Ahead Eagles heeft vanavond met 2-2 gelijkgespeeld in de competitiekraker tegen Sparta Rotterdam. Via doelpunten van Jeroen Veldmate en Julius Bliek kwam het team van John Stegeman op een 2-0 voorsprong, maar de wedstrijd duurde net enkele minuten te lang. Na de snelle aansluitingstreffer van Royston Drenthe redde Lars Veldwijk met een doelpunt in de blessuretijd alsnog een punt voor Sparta Rotterdam.

Door een blessure bij Roland Baas had Stegeman noodgedwongen één wijziging aangebracht in zijn basiselftal ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen NEC. Julius Bliek maakte daardoor als linksback zijn basisdebuut voor Go Ahead Eagles. Bliek was ook betrokken bij de eerste doelpoging van Go Ahead Eagles in de tiende minuut. Uit zijn voorzet kopte Thomas Verheydt richting het Rotterdamse doel, waar Sparta-doelman Roy Kortsmit paraat stond. Aan de andere zijde was het Lars Veldwijk die voor gevaar zorgde. Een kopbal van de Sparta-spits ging maar net voorlangs.

Een kopbal van Jeroen Veldmate leverde in de 21e minuut de openingstreffer op voor Go Ahead Eagles. De aanvoerder scoorde met zijn hoofd uit een corner en zette de 1-0 op het scorebord. Orhan Džepar was na een klein half uur spelen bijna de maker van de tweede Eagles-treffer. De linksbuiten, die in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter moest blijven na een charge van Dries Wuytens, kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Jaroslav Navrátil tot doelpunt te promoveren. Aan de andere kant was Sparta Rotterdam voor rust nog één keer gevaarlijk via Suently Alberto. De verdediger torende bij een corner voor de Spartanen boven alles en iedereen uit, maar kopte nipt voorlangs.

In de tweede helft was het Go Ahead Eagles die de eerste grote kans liet noteren. Paco van Moorsel plaatste de bal met veel gevoel richting de kruising, maar de bal schampte de lat. Kort daarop redde Hobie Verhulst in twee instanties nadat Veldwijk van de Eagles-defensie iets teveel ruimte kreeg om uit te halen. In de 59e minuut verdubbelde Go Ahead Eagles de voorsprong. Jaroslav Navrátil was tot twee keer toe ongrijpbaar voor de Sparta-defensie. De eerste keer bracht Tim Coremans, ingevallen voor de geblesseerde Kortsmit, redding op een schuiver van Van Moorsel. De tweede keer moest Coremans het antwoord schuldig blijven nadat Bliek de bal op aangeven van Navrátil hoog in het dak van het doel kon schieten: 2-0.

Sparta Rotterdam had weinig tijd nodig om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Mohamed Rayhi haalde de achterlijn en legde de bal terug op Royston Drenthe, die in een leeg doel binnen kon schieten: 2-1 in de 60e minuut. Strijdend en knokkend voor elke meter probeerde Go Ahead Eagles in het laatste half uur de overwinning over de streep te trekken. Drie minuten voor tijd kwam de ploeg van Stegeman goed weg toen een geplaatst schot van invaller Ilias Alhaft op de lat uiteen spatte. Helaas voor Go Ahead Eagles viel de gelijkmaker in blessuretijd alsnog; Veldwijk bepaalde met een treffer de eindstand op 2-2.

Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam 2-2 (1-0)
21. Jeroen Veldmate 1-0
59. Julius Bliek 2-0
60. Royston Drenthe 2-1
90+1. Lars Veldwijk 2-2

Scheidsrechter: De heer Nijhuis
Aantal toeschouwers: 8.846
Gele kaart: Dries Wuytens (Sparta Rotterdam)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate, Julius Bliek; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne; Jaroslav Navrátil (90+1. Pieter Langedijk), Thomas Verheydt (75. Maarten Pouwels), Orhan Džepar (46. Paco van Moorsel).

Sparta Rotterdam: Roy Kortsmit (41. Tim Coremans); Fankaty Dabo, Dries Wuytens, Adil Auassar, Suently Alberto (67. Bradley Martis), Royston Drenthe; Abdou Harroui, Deroy Duarte, Gregor Breinburg (65. Ilias Alhaft); Mohamed Rayhi, Lars Veldwijk.