Morgen breekt de novembermaand aan. Dat betekent dat de temperaturen dalen en het gras kouder wordt, maar ook dat de bal gewoon blijft rollen voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. Zo ook aanstaande zaterdag. Onder-19 en Onder-17 spelen een uitwedstrijd in de Tweede Divisie A, terwijl Onder-15 en Onder-13 te aanschouwen zijn op het eigen jeugdcomplex in Twello.

IJsselmeervogels O19 – Go Ahead Eagles O19

Tweede Divisie A (12:15 uur, sportpark de Westmaat, Spakenburg)

Een trip naar Bunschoten-Spakenburg zaterdagochtend voor Go Ahead Eagles Onder-19, dat het aan de ‘rode kant’ van de Westmaat opneemt tegen IJsselmeervogels O19. De ploeg van Erik Zandstra staat in de Tweede Divisie A op de vierde plaats en de achterstand op koploper Hercules O19 bedraagt drie punten. IJsselmeervogels O19 staat zevende en pakte tot nu toe drie punten minder dan Go Ahead Eagles.

Vorige week speelde de formatie van Zandstra een thuiswedstrijd tegen FC Lisse O19 en dat duel eindigde in een 3-3 gelijkspel voor Go Ahead Eagles, dat inmiddels al vier wedstrijden op rij ongeslagen is in de Tweede Divisie A. Onder-19 hoopt die reeks zaterdag een vervolg te geven in het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg. Om 12:15 uur trappen IJsselmeervogels en Go Ahead Eagles af.

Tekst gaat verder onder foto.

DWS O17 – Go Ahead Eagles O17

Tweede Divisie A (14:00 uur, sportpark Spieringhorn, Amsterdam)

Uǧur Yildirim reist zaterdag met zijn ploeg af naar Amsterdam om het aldaar op te nemen tegen de leeftijdsgenoten van DWS. Yildirim sprak vorige week uit dat hij voor het kampioenschap wil gaan met Go Ahead Eagles Onder-17 en dat betekent dat er zaterdag gewonnen moet worden van de Amsterdamse concurrent. O17 is momenteel koploper in de Tweede Divisie A met dertien punten uit vijf wedstrijden. DWS O17 heeft drie punten minder dan de ploeg van Yildirim.

Go Ahead Eagles O15 – Zeeburgia O15

Eerste Divisie-laag (13:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Indrukwekkend. Zo kun je de prestaties van Go Ahead Eagles Onder-15 dit seizoen het beste omschrijven. Onder-15 staat, als promovendus nota bene, stijf bovenaan in de Eerste Divisie-laag. De ploeg van Tristan Berghuis pakte in acht wedstrijden al 22 (!) punten en achtervolger DSO O15 volgt op gepaste afstand met zestien punten uit acht duels.

Dit weekend speelt Go Ahead Eagles O15 tegen Zeeburgia O15, dat derde staat in de Eerste Divisie-laag. Eerder in het seizoen won Onder-15 al met 2-8 van Zeeburgia, onder meer door een hattrick van Bruno van den Dungen. Mocht Onder-15 zaterdag drie punten pakken tegen de Amsterdamse ploeg, dan wordt Zeeburgia op een achterstand van maar liefst vijftien punten gezet.

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles O13 – Almere City FC O13

Eerste Divisie-hoog (11:00 uur, sportpark Zuiderlaan, Twello)

Voor de tweede keer in een paar dagen speelt Go Ahead Eagles een wedstrijd tegen Almere City FC. Dinsdagavond won het eerste elftal met 1-3 van de Flevolanders en Go Ahead Eagles Onder-13 hoopt zaterdagochtend drie punten te pakken als de leeftijdsgenoten van de Almeerders te gast zijn in Twello. De talenten van Jip Ellenbroek speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk in Almere.

Onder-13 staat na acht wedstrijden op de zevende plaats in de Eerste Divisie-hoog, terwijl Almere City vijfde staat. Het verschil op de ranglijst tussen de twee ploegen bedraagt vier punten en Onder-13 hoopt dat verschil dit weekend te doen verkleinen. De aftrap van Go Ahead Eagles O13 – Almere City FC O13 vindt zaterdagochtend om 11:00 uur plaats.