Welkom in de Voetbalhoofdstraat van Nederland! Dat is het thema van de tenuelancering ‘19/’20. Go Ahead Eagles speelt dit seizoen in tenues die samen een ode vormen aan de Vetkampstraat.

En dat is niet zomaar: dit is namelijk de 100e jaargang die wij spelen op de plek die we sinds jaar en dag kennen als de Vetkampstraat, afgekort: 100 jaar (op de plek die we nu kennen als de) Vetkampstraat. Bekijk hieronder de lanceringsvideo, met een hoofdrol voor de supporters die samen de omgevallen stadionmuur in ere herstelden:

Jubileum

Zoals je in de video kunt zien, wordt zowel op het thuis- als uitshirt melding gemaakt van het heugelijke jubileum dat wij dit seizoen vieren. Daarnaast is de kleurstelling van het uittenue een ode aan de Vetkampstraat, met de gouden tinten voor dit ‘dubbelgouden’ jubileum. Het stijlvolle zwart-antraciete tenue krijgt een sportieve uitstraling met het grafische zigzagpatroon. Bovendien een subtiele verwijzing naar de adelaar.

Tekst gaat verder na fotoserie.


 

Ornamenten

Op de linkerflank van de shirts prijken twee rood-gele ornamenten die onlosmakelijk zijn verbonden aan de Vetkampstraat. Allereerst de term ‘Home of Football’, die prijkend op de gietijzeren toegangspoort van het stadionterrein een belangrijk onderdeel vormt van het straatbeeld. Daarnaast het klassieke beeld van de adelaar op de bal, die onder meer na sluiting van de kassahokjes in de stadionmuur lange tijd op de panelen te zien was. Deze vind je ook terug op de klassieke kousen.

Tevens is het gehele thuistenue voorzien van een subtiele, maar krachtige gele lijn. Zo is deze terug te vinden op de onderkant van de short, in de omslag van de kous, aan de onderzijde van de mouw en in de ronde kraag.

Tekst gaat verder na fotoserie.


 

Roots

Last but not least: hij is terug! De Deventer skyline keert na een jaar afwezigheid weer terug op het thuisshirt van Go Ahead Eagles, ditmaal onderaan de rug. Met het thuisshirt keert Go Ahead Eagles sowieso terug naar zijn ‘roots’. Sinds 2014* is het thuisshirt rood met een gele, verticale baan in het midden. Zoals het shirt ook was in 1920 ten tijde van de verhuizing naar de plek die we nu kennen als de Vetkampstraat…

*Afgelopen seizoen werd er eenmalig een uitzondering gemaakt in verband met de ’30 jaar hummel’-verkiezingen.

Tekst gaat verder na fotoserie.

Pre-order

De tenues zijn vanaf nu te bestellen via een speciale pre-order! Hiermee zorg je ervoor dat jij ‘m als allereerste in huis hebt. De bestellingen worden vanaf 10 juli verstuurd. Vanaf de Open Dag op zondag 14 juli zijn de tenues te koop in de Fanstore. Prijzen: seniorenmaten (vanaf maat 164/S): €64,95, juniorenmaten: €59,95 junioren.

Tot slot: dit jaar spelen we inderdaad in twee tenues in plaats van drie, zoals de afgelopen seizoenen. Dit omdat de ervaring leert dat een derde tenue al snel overbodig raakt, waardoor er slechts pak ‘m beet één wedstrijd in gespeeld wordt. Dat laatste zijn we overigens wel van plan op een andere manier, maar daarover in 2020 meer…

Bekijk hier een uitgebreid fotoalbum met alle detailshots van de nieuwe tenues!

Tekst gaat verder na foto.

Tenuelancering met dank aan:

hummel (tenuepartner)
Brand Specials (visuals)
Jeffrey Hurenkamp (fotografie)
Rocketboys (videografie)

Lanceringsvideo:

– Regie: Wouter Rutgers
– Camera: Wim Sneller, Reint van der Vegt, Cas Hartmann (Rocketboys)
– Montage: Reint van der Vegt (Rocketboys)

Tenuesponsoren:

Thermen Bussloo (voorkant thuisshirt)
Thermen Berendonck / Thermen Soesterberg (voorkant uitshirt)
Pouw (bovenkant rug)
Jumper (onderkant rug)
Loodgietersbedrijf M. Kramer (broek)
Hartholt Olie (mouw)