De Adelaarshorst: Home of Eredivisie? Dat was de vraag die ons op 2 mei allemaal bezighield bij de viering van ‘100 jaar Vetkampstraat’. Twee maanden later is het antwoord inmiddels bij iedereen bekend: Ja, Home of Eredivisie!

De promotie naar de Eredivisie werd op 12 mei gerealiseerd in de nieuwe, paarse uittenues van Stanno waarmee we in het seizoen 2021/2022 onze uitwedstrijden spelen. Shirts waarmee we stilstaan bij het feit dat het 50 jaar geleden is dat prof- en amateurtak onafhankelijk van elkaar verder gingen. Vandaag is het moment gekomen om de nieuwe thuisshirts te presenteren, waarmee Go Ahead Eagles morgen in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding aantreedt tegen RKC Waalwijk.

Tekst gaat verder onder video.


(Video: Rocketboys)

“Vanuit historisch perspectief is het shirt van Go Ahead Eagles rood met een gele baan in het midden”, zegt algemeen directeur Jan Willem van Dop. “Ook dit jaar hebben we er bewust voor gekozen om geen al te grote wijzigingen door te voeren in het wedstrijdshirt voor aankomend seizoen, aangezien Go Ahead Eagles in 2014 heeft besloten om één vaste opzet voor het thuisshirt vast te stellen. Wel hebben we in samenwerking met Stanno weer een aantal subtiele details toegevoegd om het tenue een eigen karakter mee te geven.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Zwart is de accentkleur die dit seizoen terugkomt in het thuistenue. “We hebben gekozen voor deze accenten omdat in het clublogo van Go Ahead Eagles – naast rood en geel uiteraard – ook de kleur zwart terugkomt”, zegt Stanno-designer Kirsten Esselink. “De zwarte accentkleur is zowel in het shirt als in de kousen te vinden. De zwarte streep aan de zijkant geeft het shirt een nét iets klassiekere uitstraling. De mesh-lijn op de zijkanten is geelgekleurd en ventilerend, wat het draagcomfort voor de spelers bevordert. In de kraag komt ‘1902’ als oprichtingsjaar van de club terug. Als ode aan de Vetkampstraat is ‘Home of Football’ op de onderkant en achterkant van het shirt geplaatst. Uiteraard zijn ook alle tenuesponsors op een mooie manier in het tenue geïntegreerd.” Detailfoto’s van de nieuwe thuistenues zijn via deze link te bekijken.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Exclusieve pre-sale voor seizoenkaarthouders

Het thuisshirt is tot en met zondag 18 juli (20:00 uur) exclusief in de pre-sale te koop voor seizoenkaarthouders die hun 50 procent korting willen inzetten. Volg hiervoor onderstaande bestelprocedure (die verloopt via ons ticketingsysteem en dus NIET via de webshop). Punt van aandacht: als je als seizoenkaarthouder het UITshirt al hebt gekocht met 50% korting, dan is het NIET mogelijk om ook het THUISshirt met 50% korting te kopen.

Heb je al gebruik gemaakt van je 50 procent korting bij het uitshirt? Of ben je géén seizoenkaarthouder van Go Ahead Eagles maar wil je wél het thuisshirt kopen? In beide gevallen kan dat vanaf 31 juli in de Fanstore of webshop. De prijs van een thuisshirt bedraagt € 64,95 (vanaf maat S) en € 59,95 (kindermaten).

Bestelprocedure

 • Ga naar het ticketingsysteem via deze link.
 • Klik op ‘Bestel’.
 • Kies ‘Vak’.
 • Klik op het vak met de maat die je wilt bestellen (er zijn in totaal 14 beschikbare maten).
 • Klik op ‘Selecteer’.
 • Vul het aantal in (één per account).
 • Klik op ‘Ga naar bestel’.
 • Klik op ‘Ga naar betalen’. Je 50% korting is al automatisch verwerkt in de prijs.
 • Log in met jouw gegevens (als hierom wordt gevraagd).
 • Ga akkoord met de standaardvoorwaarden van de KNVB.
 • Klik op ‘Betaal’.
 • Vervolg het betalingsproces.
 • Na betaling ontvang je een bevestigingsmail. Bewaar deze goed, want deze dient als afhaalbewijs.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)