Let’s hit the road and meet each other! Dat was vorige week donderdag de centrale gedachte tijdens Car Date, een business event voor de Business Partners van Go Ahead Eagles en volleybalvereniging SV Dynamo.

De Rabo Lounge van De Adelaarshorst was de locatie waar de Business Partners van Go Ahead Eagles en SV Dynamo rond de klok van drie uur ’s middags verzamelden. Het glas werd geheven en gastheer Stefan Rutgers heette het gezelschap welkom met een prangende vraag: wie van de businessclubleden van SV Dynamo was er nog nooit in De Adelaarshorst geweest? Toen als antwoord hierop een aantal handen de lucht inging, nam Rutgers de genodigden mee terug in de tijd om de geschiedenis van Go Ahead Eagles nauwgezet uiteen te zetten.

Tekst gaat verder onder foto.

 
Verdeeld over drie groepen was De Adelaarshorst vervolgens het vertrekpunt van een autorit door het fraaie landschap van Deventer, Apeldoorn en Salland. Tijdens elke ‘pitstop’ werd er door de Business Partners gewisseld van auto, zodat er tijdens de Car Date met veel verschillende mensen van beide Business Clubs kennisgemaakt kon worden. Maar liefst 25 auto’s reden mee, variërend van een elektrische Volkswagen tot een Audi RS 6, die toch wel tot een van de favorieten behoorde, mede vanwege het karakteristieke geluid van de motor.

Mario Riesebeek van Bdata ICT Solutions gooide al snel een verontrustende foto in de groepsapp met de mededeling dat de buitenspiegel van een van de auto’s was gesneuveld. Eerste schadegevalletje van de dag? Gelukkig niet. In werkelijkheid ging het om een auto zonder buitenspiegels, die voorzien was van cameraatjes en beeldschermen in de deuren die als buitenspiegels fungeerden…

Tekst gaat verder onder foto.

 
De eerste tussenhalte was bij het pontje in Olst, waar een origineel ‘broodje Volkswagen-worst’ werd genuttigd. Tot grote opluchting van de megagrote kip die zich bij het pontje ophield en zijn gang naar de barbecue vooralsnog even zag worden uitgesteld… Nadat de IJssel succesvol was getrotseerd, was de volgende tussenstop in Teuge en werd er uiteindelijk doorgereden richting Apeldoorn naar de businessclub van SV Dynamo. Businessclub-voorzitter Kees van Buuren sprak alle ‘Car Daters’ toe en toonde een video hoe er bij wedstrijden van SV Dynamo door het publiek wordt gejuicht bij succes op het volleybalveld. Hierop werden de Business Partners van SV Dynamo uitgenodigd voor de wedstrijd Go Ahead Eagles – Jong AZ op vrijdag 4 oktober, zodat ze ook kunnen ervaren hoe er in De Adelaarshorst wordt gejuicht bij een doelpunt.

Tekst gaat verder onder foto.

 
Car Date werd ’s avonds afgesloten waar de dag ook was begonnen: in De Adelaarshorst. Maar niet voordat een van de Business Partners van SV Dynamo de stoute schoenen had aangetrokken en zich afvroeg of hij ook nog eventjes een kort ritje mocht maken in de fraaie rood-gele Eagles-auto van de commerciële buitendienst van Go Ahead Eagles, een door Pouw beschikbaar gestelde Audi A1. Uiteraard werd aan dit verzoek gehoor gegeven, want ooit rijden in een rood-gele Eagles-auto, wie heeft dat nu níét op zijn bucketlist staan?

Go Ahead Eagles dankt SV Dynamo, Pouw (Jerry Muller en Job Leferink), Vigilat (Jelwo de Boer), HVE (Tycho Tomassen) en Recruit Forces (Arjan Kalhouri) voor de organisatie van een uiterst succesvolle Car Date!

Onderstaand een video-impressie van Car Date 2019.


Video: Ewout Hoffmans (Olivos Productions)