Eerste Selectie

Tesfaldet Tekie verlaat Go Ahead Eagles

Tesfaldet Tekie en Go Ahead Eagles hebben in overleg besloten om de onderlinge overeenkomst te ontbinden. De middenvelder keert per direct terug naar Zweden om zich daar te richten op het vervolg van zijn voetbalcarrière.

“Afgelopen zomer was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten Nederland, maar kon ik uiteindelijk geen club vinden die aan mijn verwachtingen voldeed”, zegt Tekie. “Daarop heb ik besloten om in te gaan op het aanbod van Go Ahead Eagles en voor een nieuwe, frisse start te gaan. De afgelopen maanden heb ik echter niet de échte honger terug kunnen vinden, ook niet nadat ik na de winterstop een aantal keer in de basis mocht starten. Het echte plezier ontbrak helaas bij mij. Daarom is het niet meer dan fair richting mezelf en Go Ahead Eagles om onze onderlinge overeenkomst te laten ontbinden en mijn carrière in een nieuwe omgeving een nieuwe impuls te geven.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Gisteren had ik een gesprek met Tesfaldet, waarin hij zijn gevoel aangaf. Het is veelzeggend dat een speler zelf met het verzoek tot ontbinding van zijn contract komt en het was dan ook logisch voor ons om samen te kijken naar een goede oplossing. Het is spijtig voor beide partijen dat het niet gelopen is zoals we vooraf hadden gehoopt. Neemt niet weg dat we Tesfaldet bedanken voor zijn inzet en hem veel succes wensen met het vervolg van zijn carrière.”

Terug naar overzicht