Thomas Verheydt verlaat Go Ahead Eagles en vervolgt zijn sportieve loopbaan bij Almere City FC. De 27-jarige spits maakt per direct de overstap naar de Flevolanders, die evenals Go Ahead Eagles uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

In het seizoen 2015/2016 zette Thomas Verheydt zijn eerste schreden in het betaalde voetbal bij MVV Maastricht, waarvoor hij twee seizoenen uitkwam. Na een Engels uitstapje van een jaar bij Crawley Town (2017/2018) kwam de spits in de zomer van 2018 de gelederen van Go Ahead Eagles versterken. Tijdens de achterliggende voetbaljaargang 2018/2019 scoorde hij 13 keer in de Keuken Kampioen Divisie.

“Toen er interesse kwam van een aantal clubs uit binnen- en buitenland, heb ik een bewuste afweging gemaakt”, zegt Verheydt. “Wat is het beste voor mij als voetballer en wat is het beste voor mijn gezin? Want ook dat laatste – met een kleine van tweeënhalf jaar oud en een tweede op komst – heeft voor mij mede een rol gespeeld om voor Almere City FC te kiezen. Hierdoor kan ik weer in Zoetermeer gaan wonen: dichter bij mijn roots en dichter bij opa’s en oma’s.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Het positieve gevoel overheerst wanneer Thomas Verheydt aan zijn periode bij Go Ahead Eagles denkt. “Ik kijk terug op een goed en leerzaam seizoen waarin we mooie dingen hebben laten zien. We hebben regelmatig De Adelaarshorst weer uitverkocht gevoetbald. Ondanks dat het op dit moment de juiste beslissing is, gun ik alles wat rood-geel is het beste toe voor de komende jaren.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Vorige zomer werd Thomas halverwege de voorbereiding toegevoegd aan onze selectie. In de gesprekken kwam toen al naar voren: een goed seizoen draaien en dan wellicht een stap maken. Go Ahead Eagles als springplank, zoals voor meer spelers is gebeurd. Vervolgens heeft hij bij de club snel zijn plek gevonden en wist hij mede door zijn inzet en strijdlust snel een geliefde speler te worden bij het publiek. Van ons hoefde hij deze zomer dan ook zeker niet weg, maar al snel toonde een aantal clubs zich concreet geïnteresseerd. Hij heeft ervoor gekozen zijn carrière te vervolgen bij Almere City FC, dat bereid bleek aan onze financiële voorwaarden te voldoen. Wij danken Thomas voor wat hij betekend heeft voor Go Ahead Eagles en wensen hem succes toe in zijn verdere loopbaan.”


(Foto: Erik Pasman)

Geen reacties meer mogelijk.