Thuisnederlaag voor Go Ahead Eagles tegen FC Emmen

Go Ahead Eagles is er in De Adelaarshorst niet in geslaagd om een positief resultaat te boeken tegen FC Emmen. Door een doelpunt van Alexander Bannink na een kwartier spelen wonnen de Drenten in Deventer met 0-1.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks in gang gezet door arbiter Kamphuis, of Go Ahead Eagles kreeg bijna direct een tegendoelpunt te verwerken. Doelman Sonny Stevens pareerde echter een inzet van Emmen-aanvaller Cas Peters, waardoor Go Ahead Eagles een zeer snelle achterstand bespaard bleef. De ploeg van Jan van Staa kwam in de beginfase aanvankelijk niet verder dan enkele speldenprikjes van Bruno Andrade, die zijn basisdebuut maakte voor Go Ahead Eagles. De grootste kans was na een kwartier spelen voor Sam Hendriks. De clubtopscorer van Go Ahead Eagles werd de diepte ingestuurd en loste een schot, dat op de vuisten van Emmen-doelman Dennis Telgenkamp uiteenspatte.

(Foto: Henny Meyerink)

Extra zuur was het voor Go Ahead Eagles dat FC Emmen uit de daaropvolgende tegenaanval wél tot scoren kwam. Alexander Bannink kreeg een vrije doortocht richting het doel van Sonny Stevens en faalde niet in de afwerking: 0-1 in de 15de minuut. Rond de 30ste minuut kregen de Drenten twee behoorlijke mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Eerst was het Peters die op Stevens stuitte, kort daarop schoot Anco Jansen de bal rakelings over het Deventer doel. Verder dan een inzet van opnieuw Andrade, gepakt door Telgenkamp, kwam Go Ahead Eagles voor rust niet meer.

Het eerste wapenfeit na rust kwam op naam van FC Emmen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Hilal Ben Moussa recht in handen van Sonny Stevens gekopt. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Go Ahead Eagles een riante mogelijkheid op de gelijkmaker. Invaller Sjoerd Overgoor gaf een fraai steekballetje door het centrum op Bruno Andrade, maar de Braziliaanse aanvaller strandde op doelman Dennis Telgenkamp. Een vrijwel identieke situatie deed zich twaalf minuten voor tijd voor. Opnieuw bereikte Overgoor met een steekbal Andrade, maar deze keer wist een Emmen-verdediger de bal na de inzet van de Eagles-aanvaller te blokkeren. Amper een minuut later hield Sonny Stevens zijn ploeg op de been door een vrije schietkans voor Anco Jansen onschadelijk te maken.

Ook in de slotfase, waarin FC Emmen de laatste vijf minuten verder moest met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Glenn Bijl, slaagde Go Ahead Eagles er niet meer in om FC Emmen aan het wankelen te brengen. Cas Peters had in de slotminuut zelfs nog een tweede treffer voor FC Emmen op zijn schoen, maar doordat Stevens redding bracht, bleek 0-1 de eindstand te zijn.

Go Ahead Eagles – FC Emmen 0-1 (0-1)
15. Alexander Bannink 0-1

Scheidsrechter: De heer Kamphuis
Aantal toeschouwers: 4.177
Rode kaart: 85. Glenn Bijl (FC Emmen, 2x geel)
Gele kaart: Hamid Zarbaf, Bruno Andrade (beiden Go Ahead Eagles), Nick Bakker (FC Emmen)

Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Levi Opdam, Robin Buwalda, Rick Ketting, Hamid Zarbaf (81. Givan Werkhoven); Joey Suk, Thijs Dekker, Stefano Beltrame (72. Pieter Langedijk); Aaron Nemane (46. Sjoerd Overgoor), Sam Hendriks, Bruno Andrade.

FC Emmen: Dennis Telgenkamp; Gersom Klok, Keziah Veendorp, Jeroen Veldmate, Nick Bakker; Alexander Bannink (86. Michael Chacon), Glenn Bijl, Hilal Ben Moussa, Youri Loen (64. Tim Siekman); Anco Jansen (90. Mario Bilate), Cas Peters.