Tiende gelijkspel voor Go Ahead Eagles: 1-1 tegen Jong PSV

Go Ahead Eagles heeft de laatste thuiswedstrijd van kalenderjaar 2019 met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong PSV. Voor het team van Jack de Gier was het de tiende remise in de huidige voetbaljaargang. In de tweede helft kwam Go Ahead Eagles op voorsprong via een doelpunt van clubtopscorer Elmo Lieftink, die met het hoofd raak kopte. Enkele minuten later trok Sekou Sidibe de stand gelijk: 1-1.

Al na twee minuten werden de keeperskwaliteiten van Mike van de Meulenhof getest. Het schot van de Tsjech spatte op de handschoenen van de Eindhovense doelman uiteen. De eerste doelpoging van Jong PSV liet niet lang op zich wachten. Richard Ledezma dribbelde zich een weg naar het Eagles-doel, maar zag zijn inzet naast het doel van Hobie Verhulst verdwijnen.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Binnen het eerste kwartier had Martijn Berden de ploeg van Jack de Gier op voorsprong kunnen koppen. De aanvaller ontving de bal na een strakke voorzet van Antoine Rabillard, maar raakte de bal verkeerd. Na ruim een half uur had Jaroslav Navrátil de openingstreffer op zijn schoen. De Tsjech geraakte voorbij de Eindhovense verdediging en doelman, maar gleed op het moment suprême uit voordat hij kon afronden. Doelpogingen waren er voor rust verder van Berden, Rabillard en Richard van der Venne (twee keer), al kwam Go Ahead Eagles ook nog een keer goed weg nadat Maxime Soulas uit een corner via de grond over het doel van Verhulst kopte.

De tweede helft ging Go Ahead Eagles op jacht naar de openingstreffer, maar moesten de 7.446 toeschouwers het nodige geduld hebben voordat zich een grote kans aandiende. Die kans was gelijk raak in de 69e minuut. Clubtopscorer Elmo Lieftink kopte een indraaiende voorzet van Maël Corboz achterwaarts in de verre hoek: 1-0. Lang kon Go Ahead Eagles niet genieten van de voorsprong. Balverlies aan Eagles-zijde bracht Sekou Sidibe oog-in-oog met Verhulst, die niet faalde in de afwerking: 1-1 in de 72e minuut. Daar bleef het bij in De Adelaarshorst, waardoor Go Ahead Eagles voor de vijftiende officiële wedstrijd op rij ongeslagen bleef en in eigen stadion nog niet verloor in het seizoen 2019/2020.

Go Ahead Eagles – Jong PSV 1-1 (0-0)
69. Elmo Lieftink 1-0
72. Sekou Sidibe 1-1

Scheidsrechter: De heer Van der Laan
Toeschouwers: 7.446
Gele kaart: Richard van der Venne, Sam Beukema (beiden Go Ahead Eagles), Cyril Jean Ngonge, Maxime Soulas (beiden Jong PSV)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate (85. Julius Bliek), Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard, Martijn Berden (66. Adrian Edqvist).

Jong PSV: Mike van de Meulenhof; Tijn Daverveld (73. Rico Zeegers), Maxime Soulas, Justin de Haas, Steven Theunissen; Claudio Amarildo Gomes, Richard Ledezma (80. Baggio Wallenburg), Robin Schoonbrood; Cyril Jean Ngonge, Sekou Sidibe (84. Robin Lauwers), Andrew Mendonca.