Tiental Go Ahead Eagles vecht zich naar punt in Almere

Go Ahead Eagles heeft een zwaarbevochten punt gepakt tegen Almere City FC, dat de afgelopen negen thuiswedstrijden winnend afsloot. De ploeg van Jack de Gier liet zich niet uit het veld slaan door een rode kaart en een ongelukkig uitglijdmoment en speelde met 1-1 gelijk.

De wedstrijd kende een rommelige openingsfase. Voor beide ploegen was het veelal glibberen, glijden en stuiteren op het zeer hobbelige veld in Almere. Verder was het in de eerste helft vooral een verhaal van ‘net niet’, met teenlengtes tekort, een verkeerde aanname op het moment suprême of een foute eindpass.

‘Net niet’ was het al helemaal voor Torino Hunte, die met een voorzet annex lob de deklat boven Hobie Verhulst raakte. Even daarvoor werd Navrátil zonder een bal in de buurt ten val gebracht in de zestien, maar blijkbaar vond arbiter Bos het (net) niet genoeg voor een strafschop.

Jenthe Mertens in fel duel met Nick Venema. (Foto: Henny Meyerink)

De tweede helft had een kwartier nodig om te ontbranden. Letterlijk in de rug gesteund door het volle en fanatieke uitvak drong Go Ahead Eagles meer en meer aan. Dit resulteerde in kansen voor Corboz en Berden, maar zij konden niet afdrukken. Aan de andere kant was Venema gevaarlijk. Hij stuitte op Verhulst.

25 minuten voor tijd kreeg Go Ahead Eagles een tegenslag te verwerken: arbiter Bos toonde Corboz zijn tweede gele en dus rode kaart. Nog meer rampspoed volgde enkele minuten later. De sterk spelende Beukema verslikte zich op een cruciaal moment in het veld, waardoor hij Venema een vrije doortocht naar Verhulst bezorgde. De spits vond de meegelopen Harrison, die simpel binnen kon tikken: 1-0.

Na de openingstreffer ontspon zich een afwachtend schouwspel. Almere besefte dat het zich gezien het spelbeeld in de handen mocht knijpen met de voorsprong, en verkoos stabiliteit boven aanval tegen de tien van Go Ahead Eagles. De bezoekers zochten uiteraard wel degelijk de aanval, wat in ondertal lastig blijft.

Een standaardsituatie kan dan uitkomst bieden, wat tien minuten voor tijd werd bewezen. Een vrije trap van Van der Venne ging langs alles en iedereen, en viel pardoes in de verre hoek: 1-1. Almere City, dat de afgelopen negen thuiswedstrijden won, ging hierop op zoek naar de nieuwe voorsprong. De tien van Go Ahead Eagles bleven echter overeind en pakten een zwaarbevochten maar verdiend punt in Almere.

Almere City – Go Ahead Eagles 1-1
1-0 Harrison (68)
1-1 Van der Venne (79)