“Met z’n allen uit de startblokken schieten.” Als Tim Hölscher (22) samen met zijn teamgenoten aan het nieuwe seizoen begint, heeft hij maar één doel voor ogen. De Duitse middenvelder verbindt zich voor twee seizoenen aan Go Ahead Eagles. Hij wordt overgenomen van FC Twente.

Tim Hölscher begon zijn profcarrière in de jeugdopleiding van Gronau en kwam via Schalke 04 in 2009 bij FC Twente terecht. In 2012 debuteerde hij op 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van de Enschedeërs. Toen Jong FC Twente in het seizoen 2013/2014 toetrad tot de Jupiler League, werd Hölscher meteen een van de dragende spelers. Met 10 goals in 33 duels kende hij een uitstekend seizoen. In totaal kwam Hölscher in Enschede tot 36 optredens in de Eredivisie, waarvan 22 in de afgelopen twee seizoenen.

“Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen”, vertelt de kersverse aanwinst van Go Ahead Eagles. “Deze stap betekent voor mij een nieuwe periode in mijn loopbaan, nadat ik in 2009 naar Nederland kwam. Ik wil iedereen bij FC Twente bedanken voor de mooie tijd die ik daar heb gehad. Komend jaar ga ik er alles aan doen om van waarde te zijn in het team van Go Ahead Eagles. In de Jupiler League moeten we proberen uit de startblokken te schieten en met de steun van de fans meedoen om de bovenste plaatsen.”


Tim Hölscher namens FC Twente in duel met Jens van Son van FC Eindhoven. (Foto: Erik Pasman)

Technisch manager Dennis Bekking kent Tim Hölscher nog van zijn tijd in Enschede. “Tim is een versterking voor ons team”, zegt hij. “Hij is een type middenvelder die past binnen het moderne voetbal dat we willen spelen: hij is atletisch, dynamisch en – niet onbelangrijk – heeft als middenvelder scorend vermogen. Bovendien is Tim op een leeftijd dat hij nog volop in ontwikkeling is als voetballer. Om die ontwikkeling te bespoedigen is het belangrijk veel te spelen. Bij FC Twente heeft hij dit seizoen minder in de hoofdmacht gespeeld dan de seizoenen ervoor. Het tekent zijn wil, ambitie en doorzettingsvermogen dat hij deze stap nu zet om samen met Go Ahead Eagles de weg omhoog in te zetten.”


Foto boven: Dennis Bekking, Tim Hölscher en zaakwaarnemer Michael Jansen van Wasserman Netherlands Management.
Foto beneden: Tim Hölscher poseert op de Leo Halle tribune met het shirt van zijn nieuwe club.
Foto’s: Erik Pasman