Topduel voor Jong Go Ahead Eagles tegen Jong sc Heerenveen

Jong Go Ahead Eagles maakt zich op voor een topduel in poule B van de Reservecompetitie. Op sportpark Borgele is Jong sc Heerenveen vanavond de tegenstander van het team van trainer Kick Maatman. De aftrap van de wedstrijd is om 18:30 uur.

Jong Go Ahead Eagles schoot na de winterstop uit de startblokken in poule B van de Reservecompetitie. Door zeges op Jong FC Dordrecht (2-0), Jong SC Cambuur (1-2) en Jong Achilles ’29 (1-4, zie video onderaan bericht voor de doelpunten) behaalden de Deventer beloften het maximale aantal van 9 punten uit 3 competitiewedstrijden. Daarmee staat Jong Go Ahead Eagles achter koploper Jong Roda JC (12 uit 4) op een tweede plaats. Ook Jong sc Heerenveen, dat de vierde plaats inneemt, behaalde tot dusver 9 punten, maar had hier een wedstrijd meer voor nodig dan het team van Kick Maatman.

(Foto: Dennis Bresser)

Voor de winterstop namen Jong Go Ahead Eagles en Jong sc Heerenveen het ook al tegen elkaar op. Op 5 november 2018 werd In Friesland met 2-2 gelijkgespeeld. Jairzinho Slijngard (op bovenstaande foto in actie tegen Jong SC Cambuur) opende destijds kort voor rust de score voor Jong Go Ahead Eagles, waarna twee Friese treffers Jong sc Heerenveen in de tweede helft op voorsprong zetten. Via opnieuw een goal van Slijngard sleepte Jong Go Ahead Eagles alsnog een punt uit het vuur.

Vorige week maandag (25 februari 2018) scoorde Jong Go Ahead Eagles vier keer tegen Jong Achilles ’29.