gfdgdf

Positieve leerervaringen bij SportMpower

 

Workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, pesten, groepsgedrag, een tour langs een aantal Deventer bedrijven en een kijkje achter de schermen bij Go Ahead Eagles als het gaat om veiligheid rond de thuiswedstrijd. Allemaal ingrediënten om leerlingen op een positieve manier te laten leren. In een inspirerende en uitdagende ambiance buiten het schoolgebouw: De Adelaarshorst. Bruisend onderkomen van eredivisieclub Go Ahead Eagles. Donderdag 4 december begint het programma SportMpower van het seizoen 2014-2015.

gfdgdf

 

Zo’n negentig leerlingen uit het passend voortgezet onderwijs krijgen dit schooljaar de kans deel te nemen aan het programma SportMpower. Vanaf donderdag 4 december start het programma voor een geselecteerde groep van de Keurkamp en Intermetzo met een motivatiespeech van trainer Foeke Booy. In de Adelaarshorst zal hij vertellen over de dromen die hij had op de leeftijd van zijn toehoorders. Hoe hij van profvoetballer, trainer is geworden, wat zijn ambities nog zijn voor de
toekomst. Hoe belangrijk het is om zelf te ontdekken waar je goed in bent en daar gebruik van te maken.

 

De Adelaarshorst als WOW-omgeving om je eigen talenten te ontdekken

Als Foeke Booy is uitgesproken volgen de leerlingen een programma wat ze de komende zes weken kunnen verwachten en leren ze hun omgeving kennen. Het programma wordt verzorgd in samenwerking met FanSupport (Cambio) dat zich, samen met Go Ahead Eagles en een aantal andere betrokken partijen in de gemeente, bezighoudt met enthousiaste supporters rondom wedstrijden.

 

Vervolg programma

Het totale programma bestaat uit zes wedstrijden van drie uur, waar naast fysieke training de spelers verschillende workshops zal worden aangeboden. Van een kookworkshop, ‘A Second Change’ tot een voorlichting over (digitaal) pesten van Stop Pesten Nu. De spelers sluiten het programma af met een bedrijventour en maken kennis met de kansrijke arbeidsmarkt.

 

SportMpower stimuleert en motiveert

Het afwisselende en inspirerende programma is er op gericht leerlingen te laten ontdekken dat leren leuk is, en dat ze allemaal talenten hebben die ze verder kunnen (en moeten) ontwikkelen. SportMpower draagt bij aan het verbeteren van schoolprestaties en het vergroten van zelfvertrouwen.