Elvis Manu blijft één duel geschorst naar aanleiding van zijn ‘handsbal’ in het duel met Heracles Almelo. Dat is het vonnis van de tuchtcommissie van de KNVB, dat gisteren de zaak van de ‘handsbal’ van de aanvaller behandelde. Eerder al had de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van één duel schorsing gedaan. Hiermee ging Go Ahead Eagles niet akkoord.

Tijdens de behandeling van de zaak donderdagavond haalde de aanklager betaald voetbal onder meer aan dat Elvis Manu zo rustig wegliep nadat hij de rode kaart getoond kreeg en niet protesteerde. Volgens hem wees dit erop dat Manu erkende hands gemaakt te hebben. Vanzelfsprekend blijft Go Ahead Eagles zijn spelers desondanks op het hart drukken te allen tijde met respect te handelen richting een scheidsrechter. Iets wat Elvis Manu deed – zelfs na deze cruciale en dubieuze rode kaart – en in de ogen van de club juist te prijzen is.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Elvis Manu een zeer dubieuze schorsing krijgt. Eerder al gaf Bjorn Kuipers hem een zeer onterechte tweede gele kaart voor een schwalbe. Die rode kaart kon niet geseponeerd worden, omdat hij uit twee gele kaarten bestond.

Naar de beroepscommissie stappen omtrent deze nieuwe schorsing heeft geen zin met schorsingen voor één duel. Wanneer de tuchtcommissie het vonnis heeft geveld is de speler automatisch voor de volgende wedstrijd geschorst. Elvis Manu mist dus het duel met Willem II.