Nieuws Algemeen

Tussenbalans Fit like an Eagle: Bart Koekkoek (Team V)

Momenteel zijn de deuren van alle sportvoorzieningen in Nederland helaas gesloten. Toch laten de deelnemers aan Fit like an Eagle zich niet uit het veld slaan. Individueel storten zij zich op hun stappenchallenge, voedingswijzers, fitnessoefeningen en work-outs in hun eigen woonomgeving. De stimulerende groepsapp-berichten van hun teamgenoten dienen daarbij als motiverend steuntje in de rug.

De doelstelling, fit worden én fit blijven, staat daarom nog altijd fier overeind bij alle deelnemers aan Fit like an Eagle. Zoals bij Bart Koekkoek (Team V), die zich graag even voorstelt om de motivatie voor zijn deelname aan de fitheidschallenge nader toe te lichten en zijn eerste ervaringen met het programma te delen.

Naam

Bart Koekkoek

Leeftijd

Volgens mijn paspoort ben ik 37, maar voor mijn gevoel ben ik vaak 25…

Waar werk je en wat is je functie?

Ik ben als accountmanager werkzaam bij Vesten Vaklui. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor de regio Deventer. Met veel plezier werk ik samen met een groot team techneuten. Daarnaast is Vesten Vaklui als Business Partner verbonden aan Go Ahead Eagles.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Waar woon je?

In de Deventer binnenstad. Dat is handig, omdat ik in het weekend vaak even ga ‘controleren’ of het wel gezellig is in de stad… Al is dat in deze tijden van ‘social distancing’ even niet aan de orde, natuurlijk.

Waarom doe je mee aan Fit Like an Eagle?

Met de jaren gaat de fitheid achteruit en wanneer je de gezelligheid opzoekt, vliegen de kilo’s eraan. Dit programma biedt eigenlijk alles om mijn lifestyle eens goed onder de loep te nemen en daarin wat aanpassingen te doen. Na enkele weken merkte ik al dat mijn energielevel flink omhoog ging. Daarnaast is het prettig om in een team te zitten met mensen die elkaar motiveren om nét even dat extra stapje te doen. Het is een stok achter de deur én het levert bovendien veel gezelligheid op. Ik vind Fit like an Eagle dan ook een heel goed initiatief van de organisaties die hierbij betrokken zijn.

Wat is je persoonlijke doel?

Voor mezelf wil ik gewoon fitter en vitaler zijn na afloop van het programma. Ik wil een iets andere levensstijl aannemen en het zou mooi zijn als ik dan onderweg ook nog wat kilo’s verlies. Op korte termijn was mijn einddoel om de IJsselloop sneller te lopen dan mijn collega’s, maar dat evenement is nu helaas op de lange baan geschoven.

Wat is de leukste activiteit van Fit like an Eagle?

Aquaboksen kan ik iedereen aanraden. Ongemerkt ben je heel fanatiek bezig. Doordat je in het water bezig bent, geef je net dat beetje extra gas.

Wat is de minst leuke activiteit?

Het omkleden na de zwembadtrainingen…

Heb je een oneliner?

Ik roep regelmatig: “Kom op, even gas erop!”


(Video: Rocketboys)

Terug naar overzicht