Nieuws Algemeen

Tussenbalans Fit like an Eagle: Dennis Scheer (Team B&B)

Momenteel zijn de deuren van alle sportvoorzieningen in Nederland helaas gesloten. Toch laten de deelnemers aan Fit like an Eagle zich niet uit het veld slaan. Individueel storten zij zich op hun stappenchallenge, voedingswijzers, fitnessoefeningen en work-outs in hun eigen woonomgeving. De stimulerende groepsapp-berichten van hun teamgenoten dienen daarbij als motiverend steuntje in de rug.

De doelstelling, fit worden én fit blijven, staat daarom nog altijd fier overeind bij alle deelnemers aan Fit like an Eagle. Zoals bij de 37-jarige Dennis Scheer (Team B&B) uit Colmschate, die zich graag even voorstelt om de motivatie voor zijn deelname aan de fitheidschallenge nader toe te lichten en zijn ervaringen met het programma te delen.

Dennis, waar werk je en wat is je functie?

Ik werk bij Liander, een van de grotere netbeheerders van Nederland. Hier ben ik samen met vier collega’s verantwoordelijk voor de voorraden. Oftewel: zorgen voor de juiste parameters, gesprekken met leveranciers over hoe ze presteren en allerlei zaken die hierbij komen kijken.

Waarom doe je mee aan Fit like an Eagle?

Al mijn hele leven ben ik fan van Kowet. Toen ik dit initiatief voorbij zag komen, dacht ik meteen: dat is gaaf! Ik sportte al wel regelmatig, maar ben wel een echte teamspeler. Bij deze uitdaging werken we ook in teams, dus dat past bij mij. Daarnaast spreekt het stukje coaching op het gebied van eten en levensstijl mij ook erg aan.

Wat is je persoonlijke doel?

Mijn doel is om beter het gezonde en het gezellige op de juiste manier te combineren. Daarnaast lekker sporten met andere supporters en fitter worden.


Dennis Scheer, hier in actie tijdens de La Chouffe Trail (28 km), brengt zijn kennis van hardlooptrainingen in praktijk voor deelnemers aan Fit like an Eagle.

Hoe gaan jullie bij Fit like an Eagle om met de coronacrisis?

Tijdens de eerste weken van Fit like an Eagle kwamen de teamcaptains Martijn Berden, Boyd Lucassen, Jeroen Veldmate en Donny van Iperen regelmatig kijken en deden ze zelfs af en toe mee. Dit zorgde natuurlijk voor extra motivatie bij alle deelnemers. Helaas geldt momenteel ook voor de captains uiteraard ‘social distancing’, waardoor we ze niet meer kunnen ontmoeten. Als deelnemers hopen we natuurlijk dat we Fit like an Eagle na de coronacrisis op een leuke manier kunnen afsluiten. Samen met de teamcaptains en alle mensen die hebben bijgedragen om deze fitheidschallenge mogelijk te maken.

Hoe motiveren jullie elkaar momenteel?

Door de coronacrisis kunnen we helaas niet meer samen sporten. Door Go Ahead Eagles zijn er gelijk vanaf het begin van het Fit like an Eagle-programma app-groepen aangemaakt; één voor elk team en één algemene app-groep. Je ziet dat de deelnemers van alle teams – Team B&B, Team V en Team Donny – steeds meer zijn gaan appen in de algemene groep. Hierbij motiveren we elkaar door sportinitiatieven te delen, maar er is natuurlijk ook ruimte voor een grap op zijn tijd. Het is dus steeds meer mét elkaar strijden dan tégen elkaar strijden geworden.

Het schijnt dat jij een aanjager bent om iedereen in beweging en gemotiveerd te houden?

Bij de sportschool waar ik altijd kom, neem ik deel aan verschillende groepslessen. Daarnaast val ik af en toe in om de hardlooptraining te verzorgen. Ik ken dus een aantal oefeningen en probeer hierin een leuke afwisseling aan te brengen. Door voor de Fit like an Eagle-deelnemers de hardlooptraining te doen op een locatie waar je qua afstanden en oefeningen meerdere alternatieve mogelijkheden hebt, kan iedereen deze training doen. Ongeacht het trainingsniveau dat iemand heeft.


Gesloten sportverenigingen en sportscholen weerhielden de deelnemers van Fit like an Eagle er niet van om alsnog buiten samen aan hun fitheid te werken (bovenstaande foto’s zijn gemaakt vóór de aangescherpte coronamaatregelen aangaande ‘social distancing’).

Hoe ben je tot dit initiatief gekomen?

Tot aan de coronacrisis vond ik het samen sporten met de Fit like an Eagle-groep erg leuk. Ik zou het zonde vinden als we weer terugvallen in ons oude leven waarin we niet of nauwelijks sporten. Na het sluiten van de sportverenigingen en sportscholen heb ik daarom gevraagd of mensen het leuk zouden vinden om samen te blijven sporten en later – na de verdere aanscherping van de coronamaatregelen – om trainingen voor te bereiden die iedereen individueel voor zichzelf kan doen. Hierop werd enthousiast gereageerd en dus zijn we dit gaan doen.

Welke sportactiviteiten organiseer je precies?

De eerste twee trainingen hebben we samen met een groep gedaan en die heb ik nu ook als filmpje in de groepsapp gezet. Deze training is aan de voet van de fietsbrug in De Vijfhoek. Hier is een rondje dat je hardlopend aflegt en waarbij verschillende afstanden mogelijk zijn. Door gebruik te maken van de hoogteverschillen maak je de training weer wat zwaarder. Een ronde eindigt boven op ‘de bult’ waar een aantal verhogingen is gemaakt met houten bielzen. Hierop doen we verschillende oefeningen om ook de spieren te trainen. Box-jumps, dips en push-ups. Deze ronde herhalen we drie keer waardoor je een half uur bezig bent en dus cardio én kracht traint. De eerste keer waren we met z’n vijven en de tweede keer met z’n achten. Nu is het ieder voor zich, maar aan de reacties te zien, doen verschillende mensen hieraan nog steeds mee!

De woorden van Dennis die in bovenstaand instructiefilmpje door de wind minder goed zijn te verstaan, zijn: “Vijftien box-jumps, twintig dips en twintig push-ups. Herhaal de ronde drie of vier keer en je hebt aan cardio- én krachttraining gedaan.”

Terug naar overzicht