In aanloop naar de start van de competitie gaat Go Ahead Eagles vanavond (zaterdag) nog één keer terug naar eerder dit seizoen. En wel met de tv-première van de documentaire ‘We’ll be coming’ op RTV Oost! Om 21:20 uur kan iedereen inschakelen op de regionale zender van Overijssel om de reportage over het Europees avontuur te zien.

Als je het Europese avontuur van Go Ahead Eagles in het kort moet samenvatten, val je al snel terug op woorden als uniek en speciaal. Maar het was natuurlijk veel meer dan dat. Het is niet slechts het verhaal van het cluppie uit Deventer dat prompt Europa in ging. Het is het verhaal van ‘Emmen-thuis’, van een lege Groupama Arena. Van de Fokker naar Ferencváros en van Henk de Haan. Van Celtic, precies vijftig jaar geleden. Het is een verhaal dat leest als een meeslepend jongensboek. Zonder happy end, maar met grootse aanloop.

Deze documentaire neemt je mee door dat jongensboek. Je kijkt door de ogen van supporters, spelers en van een bestuurslid Internationale Betrekkingen. Je bent in de kleedkamer, het vliegtuig en bij de wedstrijdbespreking. Overal waar Go Ahead Eagles kwam, ben jij ook.

‘We’ll be coming’ is een herinnering aan een uniek, speciaal avontuur. Van Go Ahead Eagles dat Europa in ging. Van een leeg Boedapest en een volle Brink.

Zaterdag 8 augustus
21:20 uur
RTV Oost
Duur: 30 minuten
(elk uur herhaald)

Filmposter