In navolging van de eerste selectie van Go Ahead Eagles mocht ook de facilitaire afdeling van de club afgelopen week enkele nieuwe aanwinsten op het veld verwelkomen. Met dank aan de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles werden twee handmatige grasmaaiers aangeschaft én een aanhanger om het gras in op te vangen.

“Vijf jaar geleden hebben we bij de keuze voor natuurgras hoge eisen gesteld aan het onderhoud van het veld in De Adelaarshorst”, zegt Ron Janssen (Operationele Zaken Go Ahead Eagles). “Wanneer je als club kiest voor echt gras, dan moet je namelijk ook kiezen voor goed onderhoud. We hebben onze manier van werken aangepast en maken gebruik van de nieuwste technieken. Het is belangrijk dat er niet te vaak machines op het veld komen. Dat remt namelijk de groei van het gras. Daarom maken we zo min mogelijk gebruik van de trekker en rol en maaien we in De Adelaarshorst zoveel mogelijk handmatig. De meeste clubs doen dat met een grasmaaier op benzine. Wij hebben gekozen voor grasmaaiers met een accu, waarmee we energie besparen en aan het milieu denken.”

(Foto: Henny Meyerink)

Er komt dagelijks de nodige kennis en kunde bij kijken om het veld in De Adelaarshorst in een optimale staat te brengen en houden. “Het is nog net geen hogere wiskunde”, geeft Janssen aan. “Sinds vorig jaar februari hebben we samen met de UEFA een traject ingezet in aanloop naar Women’s Euro 2017. We houden bij het maaien rekening met de richtlijnen van de UEFA, die bijvoorbeeld vaste afmetingen heeft voor de breedtes van de grasbanen. We willen bij Go Ahead Eagles de lat zo hoog mogelijk leggen. We zien het als een grote uitdaging om onze huidige koppositie te verdedigen in het klassement van Beste Veld van de Jupiler League. En op het moment dat we met Go Ahead Eagles de Eredivisie weer halen, dan willen we ook op dát niveau standaard in het linkerrijtje eindigen met de beoordeling van onze grasmat.”

Go Ahead Eagles wil de Supportersvereniging graag bedanken voor het aanschaffen van de grasmaaiers!


(Foto: Henny Meyerink)