Vanmiddag stonden er voor de vier jeugdteams van Go Ahead Eagles louter uitwedstrijden op het programma. Onder-19 en Onder-15 zegevierden met 0-1 bij respectievelijk Roda’46 O19 en Zeeburgia O15. Go Ahead Eagles Onder-13 pakte een punt tegen Almere City FC O13 (3-3), terwijl Onder-17 met 3-1 verloor bij NAC Breda O17.

In de Tweede Divisie A sloot Go Ahead Eagles Onder-19 ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend af: 0-1 tegen Roda’46 O19. “Wedstrijden tegen Roda zijn altijd lastig”, wist O19-trainer Kick Maatman. “Ze kunnen altijd een aardig team op de been brengen. Ook vandaag speelden ze georganiseerd en gaven weinig weg, waardoor het voor ons moeilijk was om er doorheen te komen.” Maatman zag dan ook een wedstrijd waarin het zaak was om op het juiste moment toe te slaan. “In de eerste helft scoorden we uit een vrije trap van Jairzinho Slijngard. Na rust bracht Roda een aantal wissels in en probeerde opportunistisch te spelen. Verdedigend stonden we echter goed en wisten we overeind te blijven. We gaven één kans weg, die door onze keeper Sil Fiddani goed werd gepakt. Uiteindelijk hebben we de winst zakelijk over de streep getrokken.”

Go Ahead Eagles Onder-17
Go Ahead Eagles Onder-17 ging in de Eerste Divisie met 3-1 onderuit bij NAC Breda O17. “We keken al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan”, zag O17-trainer Jan Kromkamp. “We lieten ons daarbij twee keer heel gemakkelijk in de duels aftroeven na een voorzet van NAC. Wel scoorden we vervolgens een heel goede goal. Na een steekbal van Olaf Kok rondde Quiermo Dumay af.” Op jacht naar de gelijkmaker zette het team van Kromkamp in de tweede helft nog meer druk op de tegenstander dan in de eerste helft. “We verschenen een aantal keer alleen voor de keeper, maar scoorden niet. In de laatste vijf seconden maakte NAC Breda de 3-1. Afgezien van de eerste tien minuten konden we vandaag goed meekomen met de tegenstander. Daarvoor heb ik de jongens ook mijn complimenten gegeven.”

Go Ahead Eagles Onder-15
In de Eerste Divisie A slaagde Go Ahead Eagles Onder-15 erin om de eerste competitiezege van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Zeeburgia O15 zegevierde het team van O15-trainer Toine Rorije met 0-1. “Dat is voor ons een prima resultaat, want Zeeburgia heeft gewoon een heel goede jeugdopleiding”, meende Rorije. “Zeeburgia heeft een fysieke ploeg met grote kerels en daarom was het mooi om te zien dat wij bleven voetballen.” Rorije zag een gelijk opgaande eerste helft, waarin zijn ploeg de mogelijkheden kreeg om op voorsprong te komen. “Wij lieten twee heel goede kansen onbenut, terwijl Zeeburgia alleen maar gevaarlijk werd via corners. Ook de tweede helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar na een mooie aanval scoorden wij vijf minuten voor tijd via Stan ter Haar. Het is mooi voor de jongens dat onze manier van voetballen werd beloond met drie punten.”

Go Ahead Eagles Onder-13
Go Ahead Eagles Onder-13 speelde in de Eerste Divisie A met 3-3 gelijk op bezoek bij Almere City FC O13. “We speelden een slechte eerste helft en dat heb ik in de rust ook te kennen gegeven”, zei O13-trainer Uǧur Yildirim. “De tweede helft gooiden we alle schroom van ons af en was van onze kant een stuk beter. We kwamen zelfs op een 2-3 voorsprong, maar als je het over de hele wedstrijd bekijkt, dan is 3-3 een terechte uitslag.” Over het geheel genomen kijkt Yildirim met tevredenheid naar de ontwikkeling van zijn team. “We hebben twee punten uit twee wedstrijden, acht goals voor en acht goals tegen. Dat is toch netjes voor een ‘combinatieteam’ dat voor de helft uit eerstejaars en voor de helft uit tweedejaars bestaat, terwijl onze tegenstanders voornamelijk met tweedejaars O13-jongens spelen. We weten dat we dit seizoen keihard moeten werken om punten te sprokkelen en in de Eerste Divisie te blijven.”

Karakteristieken

Tweede divisie A: Roda’46 O19 – Go Ahead Eagles O19 0-1 (0-1). Doelpunt Go Ahead Eagles: Jairzinho Slijngard.

Eerste divisie: NAC Breda O17 – Go Ahead Eagles O17 3-1 (2-1). Doelpunt Go Ahead Eagles: Quiermo Dumay.

Eerste divisie A: Zeeburgia O15 – Go Ahead Eagles O15 0-1 (0-0). Doelpunt Go Ahead Eagles: Stan ter Haar.

Eerste divisie A: Almere City FC O13 – Go Ahead Eagles O13 3-3 (2-1). Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (3).