Tweede oefenduel van de dag eindigt in 0-2 nederlaag tegen Jong FC Utrecht

Go Ahead Eagles heeft tijdens de tweede besloten oefenwedstrijd van vandaag met 0-2 verloren van Jong FC Utrecht. Op het trainingsveld van De Adelaarshorst vielen beide doelpunten al in de eerste helft.

In de eerste helft van het oefenduel vielen weinig kansen te noteren. Wel sprong Jong FC Utrecht uiterst efficiënt om met de kansen die voor rust werden gecreëerd. Na ruim een kwartier spelen brak het beloftenteam van FC Utrecht gevaarlijk uit, waarna Derensili Sanches Fernandes de openingstreffer liet aantekenen: 0-1. Met ruim een half uur speeltijd op de klok werd de Utrechtse voorsprong verdubbeld door Mees Rijks: 0-2. Kort daarvoor zorgde ook Go Ahead Eagles voor dreiging, maar een voorzet viel achter de verdediging van Jong FC Utrecht tussen twee Eagles-spelers in, waardoor keeper Kevin Gadellaa de bal kon oppakken.

In de tweede helft was er al snel een kans voor Jong FC Utrecht, maar Gio-Renys Felicia kreeg de bal er niet in. Vervolgens was het aan Sven Jansen om zich te onderscheiden. Met een aantal knappe reddingen voorkwam de doelman dat Go Ahead Eagles meer tegentreffers moest incasseren.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Jong Fc Utrecht

Twintig minuten voor tijd zorgde Semir Ozturk ervoor dat de Utrechtse doelman aan het werk werd gezet. De O21-aanvaller speelde zijn man uit en schoot vanuit een moeilijke hoek tegen Kevin Gadellaa aan. In de slotfase van het duel kregen de O21-spelers Cas Radstake en Emre Öztas de gelegenheid om als invallers hun opwachting binnen de lijnen te maken. Het slotakkoord was voor Sven Jansen, die wederom reddend optrad bij een doelpoging van Jong FC Utrecht, waardoor het 0-2 bleef.

Wedstrijdkarakteristieken

Go Ahead Eagles – Jong FC Utrecht 0-2 (0-2)
17′ Derensili Sanches Fernandes 0-1
33′ Mees Rijks 0-2

Go Ahead Eagles: Sven Jansen; Pim Saathof, Jamal Amofa, Justin Bakker, Aventis Aventisian; Semir Ozturk (75′ Cas Radstake), Stan ter Haar, Evert Linthorst, Gijs Steinfelder (75′ Emre Öztas); Milan Berenschot, Robbin Weijenberg.

Fotografie: Erik Pasman