Go Ahead Eagles Onder-17 heeft vanavond ook de tweede bekerwedstrijd in de poulefase met ruime cijfers gewonnen. Tegen v.v. Hattem O17 werd het 0-10. Aanstaande zaterdag kan Onder-17 zich bij een gelijkspel of winst op BWO O17, dat eveneens zes punten haalde uit twee bekerduels, definitief plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

“Dit zijn wedstrijden die je natuurlijk gewoon ruim moet winnen”, zei O17-trainer Uǧur Yildirim over de riante zege op de Hoofdklasser. “Dan is het echter wel een must dat onze spelers 80 minuten geconcentreerd blijven. Dat is ons aardig gelukt, al blijft zoiets moeilijk als het allemaal zo makkelijk gaat. Spelers hebben dan toch de neiging om uit positie te gaan lopen of zelf te willen scoren. Maar door met dubbele cijfers te winnen, hebben we aan onze plicht voldaan.”

Anderhalve week geleden won het team van Yildirim het eerste bekerduel in de poulefase al met 9-0 van DOS Kampen O17. De derde bekerwedstrijd tegen BWO O17 wordt aanstaande zaterdag in Hengelo gespeeld (aftrap om 13:00 uur).

Wedstrijdkarakteristiek

Bekerwedstrijd (poulefase)
v.v. Hattem O17 – Go Ahead Eagles O17 0-10 (0-6)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (5), Jordy Halfwerk (2), Stan ter Haar, Ibrahima Kouyate, Robbin Weijenberg